Penske: Az Indy Lights egy épkézláb szériát sem volt képes összehozni

Penske: Az Indy Lights egy épkézláb szériát sem volt képes összehozni
credit:Andersen Promotions


Nagy felzúdulást váltott ki a rajongók és a versenyzők körében, hogy az Indy Lights 2021-es naptára már nem tartalmazza a ‘kicsi Indianapolis 500-aként’ is számon tartott Freedom 100-at.

Az IndyCar később ezt azzal magyarázta, hogy a Május Hónap teljes programját a főkatgóriának akarják megtartani, így szükség esetén könnyen változtatni tudnak a menetrenden.

Mint azonban ahogy lenni szokott, a történet korántsem ennyiről szól.


hirdetés


“Teljesen igazságtalan” – nyilatkozta Penske az IndyStarnak a Freedom 100 jövő évi kaszája miatt záporozó kritikákra reagálva.

“Egy épkézláb versenysorozatot sem voltak képesek összehozni. Tíz, sőt, több esetben csak hét, vagy hat autó volt a mezőnyben.”

Az Indy Lightsot – valamint a Road to Indy program többi nevelőszériáját – a Dan Andersen vezette Andersen Promotions irányítja.

Az IndyCar küszöbét képező sorozat a 2020-as szezont teljes egészében törölte, a 2021-esnek viszont már újult erővel szeretne nekivágni. Ennek érdekében megemelik a bajnoknak járó ösztöndíjat és várhatóan az autók biztonságát is növelik majd glóriákkal.A legfontosabbakat – nevezetesen a csapatok és autók számát – azonban egyelőre homály fedi.

“Fogalmunk sincs, hogy kik lesznek a versenyzők” – folytatta Penske. “Ez az egyik oka annak, hogy nem lesz Freedom 100. Biztonsági okokból nem engedhetünk az IMS ováljára olyanokat 200 mph körüli tempóval, akik lehet még soha nem is vezettek ezen a pályán.”


hirdetés


A versenyen az utóbbi években több látványos baleset történt, de szerencsére komolyabb személyi sérüléssel egyik sem járt.

A Kapitányt az IndyCar-csapatok hozzáállása szintén dühíti. Még a nyár folyamán szó volt arról, hogy többen is beszállhatnak a Lightsba, de ezek csak üres ígéretek maradtak.

“Beszélgettünk erről és akkor, ott mindenki egyetértett. Azóta sem hívott viszont fel senki azzal, hogy bevállalná. Sőt, egyetlen csapat sem küldött még egy üzenetet sem, ami mondjuk úgy szólt volna, ‘Köszi, hogy viszed előre a Lightsot és segítetted a naptárhoz adni Detroitot’. Nem, ilyen egy sem volt. Ehelyett semmi másról nem beszéltek, csak arról, hogy nem lesz Freedom 100. Azoknak a srácoknak, akik eljöttek hozzánk a segítségünkért könyörögve, beleértve Andersenéket is, először teljesíteniük kell. Most annyit mondok, minden, amiről korábban beszéltem velük, lekerült az asztalról.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy