Katasztrofális következményekkel járhat Andretti St. Pete-i balesete

Katasztrofális következményekkel járhat Andretti St. Pete-i balesete
credit:IndyCar Media

Katasztrofális következményekkel járhat Andretti St. Pete-i balesete

Nem csak a potenciális, jó eredmény elvesztése miatt búslakodott Marco Andretti a St. Petersburg-i kiesése után.

Az Andretti Herta Autosport pilótája kiemelkedő teljesítményt nyújtott az IndyCar 2020-as szezonzáróján és a hajrá felé közeledve magabiztosan tepert a top 5-ért.

A 73. körben azonban Takuma Sato egy manőver során a pálya belső része felé terelte Jack Harveyt, aki el is kapta az előtt lévő Marco autójának jobb-hátsó részét.

A történtek miatt Andretti búcsúzni kényszerült a további küzdelmektől, így a futam végén csak a huszadikként rangsorolták.


hirdetés
Az AHA szempontjából ez egyben azt is jelentette, hogy 2021-ben már nem számíthatnak a Leaders Circle-tagságra.

Az IndyCar által irányított programban az entrant pontok (a versenygép, nem pedig a pilóta mellett szereplő egységek) összetett tabellájának első huszonkét helyezettje vehet részt.

Számukra a széria egymillió dolláros bónuszt biztosít a következő szezonra, ami mondani sem kell, komoly segítséget jelent a költségvetést tekintve.

A St. Pete-i incidens után azonban a 98-as Dallara-Honda – amelynek Marco nem csak a pilótája, de egyben társtulajdonosa is – csak a huszonharmadikként fejezte be az idényt.

Az utolsó, huszonkettedik LC-pozíciót végül az AJ Foyt Racing 14-es számú Dallara-Chevyje csípte el, amellyel Sébastien Bourdais a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót a floridai utcákon.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy