IndyCar: Power nyerte a kaotikus, St. Pete-i időmérőt

IndyCar: Power nyerte a kaotikus, St. Pete-i időmérőt
IndyCar: Power nyerte a kaotikus, St. Pete-i időmérőt

Will Powert lassan kinevezhetik St. Petersburg kvalifikációs királyának.

A Team Penske pilótája tizenkét próbálkozásból immár a kilencedik alkalommal szerezte meg a pole-t a floridai, utcai pályán. Az idei szezont tekintve ez egyben az ötödik, a komplett eddigi főkategóriás karrierjére vetítve pedig a hatvankettedik rajtelsősége is lett.

Az ausztrál mellől az Andretti Autorsportot szolgáló Alexander Rossi várhatja az idény legutolsó versenyének zöld zászlaját.


hirdetéshirdetésA második sorba szintén az Andrettiék zászlaja alá tartozó autók verekedték be magukat Colton Herta és James Hinchcliffe személyében. Az amerikai-kanadai páros mögül Jack Harvey (Meyer Shank Racing) és Patricio O’Ward (Arrow McLaren SP) startolhat.

A leglényegesebb viszont a bajnoki címért még meccsben lévő két pilóta pozíciója.

Az összetett első két helyén álló Scott Dixon és Josef Newgarden egyaránt nem jutott be a kvalifikáció utolsó, pole-ról döntő szegmensébe. Ennek értelmében előbbi ganassis a tizenegyedik, utóbbi penske-s pedig a nyolcadikként vághat neki a vasárnapi forduló távjának.

A szériában most bemutatkozó Scott McLaughlin a huszonegyedik helyet csípte el.

A kvalifikáció második csoportköre után igazi káosz alakult ki.

A stewardok konkrétan elvesztették a fonalat a büntetések kiosztása terén, miután az időmérő rendszer software-problémája miatt nem lehetett biztosan eldönteni, hogy az autók gyors-, fel-, vagy épp levezető körön voltak-e.

A fiaskó miatt hosszú szünet állt be, mire végre sikerül kihámozni, hogy ki érdemel valójában szankciót.

A legnagyobb vesztes a – mint kiderült törött jobb kézzel vezető – Felix Rosenqvist lett.

A Chip Ganassi Racing pilótájának elvették a gyors körét, mivel úgy ítélték meg, hogy megzavarta Alex Palou-t. A svéd így csak a huszonkettedik pozícióból indulhat.

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy