IndyCar: Power nyerte a kaotikus, St. Pete-i időmérőt

IndyCar: Power nyerte a kaotikus, St. Pete-i időmérőt


Will Powert lassan kinevezhetik St. Petersburg kvalifikációs királyának.

A Team Penske pilótája tizenkét próbálkozásból immár a kilencedik alkalommal szerezte meg a pole-t a floridai, utcai pályán. Az idei szezont tekintve ez egyben az ötödik, a komplett eddigi főkategóriás karrierjére vetítve pedig a hatvankettedik rajtelsősége is lett.

Az ausztrál mellől az Andretti Autorsportot szolgáló Alexander Rossi várhatja az idény legutolsó versenyének zöld zászlaját.


hirdetés


A második sorba szintén az Andrettiék zászlaja alá tartozó autók verekedték be magukat Colton Herta és James Hinchcliffe személyében. Az amerikai-kanadai páros mögül Jack Harvey (Meyer Shank Racing) és Patricio O’Ward (Arrow McLaren SP) startolhat.

A leglényegesebb viszont a bajnoki címért még meccsben lévő két pilóta pozíciója.

Az összetett első két helyén álló Scott Dixon és Josef Newgarden egyaránt nem jutott be a kvalifikáció utolsó, pole-ról döntő szegmensébe. Ennek értelmében előbbi ganassis a tizenegyedik, utóbbi penske-s pedig a nyolcadikként vághat neki a vasárnapi forduló távjának.

A szériában most bemutatkozó Scott McLaughlin a huszonegyedik helyet csípte el.

A kvalifikáció második csoportköre után igazi káosz alakult ki.

A stewardok konkrétan elvesztették a fonalat a büntetések kiosztása terén, miután az időmérő rendszer software-problémája miatt nem lehetett biztosan eldönteni, hogy az autók gyors-, fel-, vagy épp levezető körön voltak-e.

A fiaskó miatt hosszú szünet állt be, mire végre sikerül kihámozni, hogy ki érdemel valójában szankciót.

A legnagyobb vesztes a – mint kiderült törött jobb kézzel vezető – Felix Rosenqvist lett.

A Chip Ganassi Racing pilótájának elvették a gyors körét, mivel úgy ítélték meg, hogy megzavarta Alex Palou-t. A svéd így csak a huszonkettedik pozícióból indulhat.