A Team Penske kiszáll a Supercarsból, McLaughlin az IndyCarban folytatja

A Team Penske kiszáll a Supercarsból, McLaughlin az IndyCarban folytatja


A Team Penske hivatalosan bejelentette, hogy az idei volt az utolsó szezonjuk az ausztrál Supercars Championshipben.

A gárda 2015-ben lépett frigyre a Dick Johnson Racinggel, aminek köszönhetően megszületett a DJR Team Penske. Az elmúlt három esztendőben zsinórban behúzták a bajnoki címet, a volán mögött Scott McLaughlinnal.

A kimagasló eredmények sem voltak azonban elegendőek ahhoz, hogy a csapat felülkerkedjen a koronavírus-járvány okozta gazdasági problémákon.


hirdetés


„Rendkívül élveztük azt a hat leírhatatlan szezont, amit a Supercarsban töltöttünk el” – nyilatkozta Roger Penske. „Dick Johnsonnal és Ryan Storyval együtt hoztuk létre a DJR Team Penske-t, ami rengeteg tapasztalatot és sikert hozott. Számos tartós partnerségre, barátságra tettünk szert, a Supercarsban való jelenlét pedig határozottan erősítette a márkánkat Ausztráliában és Új-Zélandon. Sajnálatos módon viszont azok a kihívások, amelyekkel 2020-ban kénytelenek voltunk szembenézni a COVID-19 világjárvány miatt, üzleti átalakításokra kényszerített bennünket 2021-re, valamint az azt követő időszakra nézve.”

Johnsonék a későbbiekre ígérték a csapatuk jövőjét érintő részleteket. Egy azonban már biztosra vehető: McLaughlin nem marad a versenyzői ülésben.

Az új-zélandi a várakozásoknak megfelelően az IndyCarban folytatja pályafutását, méghozzá a teljes, 2021-es szezonban Josef Newgarden, Simon Pagenaud és Will Power csapattársaként.

Mindez azt jelenti, hogy a gárda flottája 2017 után először ismét négy autóból áll majd az idény összes futamán.„Nagyon izgatott vagyok a lehetőség miatt, hogy újabb lépést tehetek a karrieremben és olyan pilóták ellen versenyezhetek az IndyCarban, akik a világ legjobbjai közé tartoznak” – mondta McLauglin. „Az elmúlt négy évem a DJR Team Penske-nél elképesztő volt. Minden egyes embernek köszönetet szeretnék mondani a csapatnál, ahogyan azoknak is, akik segítettek abban, hogy eljussak idáig. Nem kergetheném még mindig az álmaimat az ő kemény munkájuk nélkül. Alig várom a kihívást, hogy csatlakozzak minden idők egyik legikonikusabb motorsport-programjához, a Team Penske IndyCar-csapatához.”

McLauglin a szezon elején több teszten is részt vett Penske-ék Dallara-Chevyjével, kimagasló teljesítményt nyújtva. Tavasszal, a járvány miatti kényszerünet alatt rendezett, virtuális IndyCar iRacing Challenge-nek pedig a nem hivatalos bajnoka lett.

A még mindig csak 27 éves tehetség debütálására a szériában a most hétvégén esedékes, St. Petersburg-i szezonzárón kerül sor.

Visszatérve a Team Penske-re. Nem a Supercars az egyetlen bajnokság, amely jövőre már a Kapitány nélkül rajtol el, miután már hónapokkal ezelőtt hivatalossá vált, hogy az Acurával történt szakítás következtében az IMSA-projektjüket sem folytatják tovább.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy