Végérvényesen megszűnik a Kyle Larson Racing

Végérvényesen megszűnik a Kyle Larson Racing

Kyle Larson hivatalosan bejelentette, hogy a 2020-as szezon végén beszünteti működését a World of Outlawsban szereplő csapata.

A sajnálatos fordulat hátterében legfőképpen anyagi nehézségek állnak.


hirdetés


„Meg kellett hoznunk azt a rendkívül kemény döntést, hogy a jelenlegi idény végén bezárjuk a Kyle Larson Racinget” – áll a Larson által kiadott sajtóközleményben.

„Ez az év mindenki számára nagyon nehéz a COVID-19 miatt, ami a mi esetünkben is az egyik fő tényezőve vált. Az én személyes elkötelzettségem a sprint car-versenyzés iránt továbbra is ugyanolyan erős marad, mint eddig. Nagy elégedettséggel tölt el a tény, hogy saját csapatom lehetett a World of Outlawsban. Elképesztő volt tulajdonosként is részt venni benne, igazán áldottnak érzem magam, hogy megadatott számomra ez a lehetőség. Ebben a szomorú pillanatban is hálásak vagyunk az összes, nagyszerű partnerünkenk. Mindannyian döntő fontosságúak abban, hogy képesek vagyunk befejezni a szezont pilótánkkal, Carson Macedóval és a 2-es számú autó teljes gárdájával.”

Larson 2013-ban, Justin Marksszal közösen alapította meg a csapatot. Első versenyzőjükkel, Shane Stewarttal 2014-18 között összesen huszonnyolc alkalommal látogattak el a Victory Lane-re.

Az alakulat 2018-ban már kizárólagosan Larson tulajdonában állt, a következő évtől pedig Macedo vette át az autó volánját. A kaliforniai pilóta rögtön megszerezte az év újoncának járó címet. A jelenlegi pontversenyben az ötödik helyen állnak.