Kevin Magnussen újra az IndyCarral szemez

Kevin Magnussen újra az IndyCarral szemez
credit: Haas F1 Team


A Haas F1 Team nemrég hivatalosan bejelentette, hogy a szezon végén megválik mindkét versenyzőjétől, Romain Grosjeantól és Kevin Magnussentől.

Utóbbi dán ezt követően megerősítette, komolyan vizsgálja egy IndyCar-program lehetőségét, tisztában van viszont azzal is, hogy a koronavírus-járvány miatti gazdasági helyzet rendkívül megnehezítheti az esetleges váltást.

„Mindig is érdekelt az IndyCar” – nyilatkozta Magnussen. „Az apám még a kilencvenes években ott versenyzett és gyerekként számos futamra elkísértem, nagyon menőnek tartottam. Egyszer én is szeretném kipróbálni magam abban a szériában. Idén viszont a teljes motorsport-világot csapásként érte a pandémia, így nem tűnik egyszerűnek egy szerződést összehozni a tengerentúlon sem. Meglátjuk. Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de jelenleg nagyon nehéznek tűnik.”

Az utóbbi öt évben Magnussen már kétszer is karnyújtásnyira került az IndyCartól.


hirdetés


A dán 2014-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a McLaren jóvoltából, egy évvel később azonban a patinás gárda tartalékossá fokozta le, a helyét pedig Jenson Button csapattársaként Fernando Alonso vette át. A 2015-ös szezon másik nagy változását a wokingiak életében az erőforrásváltás jelentette, miután az addigi Mercedes motor helyét a Hondáé váltotta az autóikban.

Ennek révén merült fel még az idény előtt lehetőségként, hogy Magnussen versenyzési lehetőséget kaphat az IndyCaron belül, méghozzá a szintén a japán gyökerű márka felségjelét viselő Andretti Autosport színeiben.

Ezen forgatókönyv végül nem materializálódott, amiben hathatós szerepe volt Alonso máig nem teljesen tisztázott körülmények között történt balesetének a szezonkezdés előtt három héttel rendezett barcelonai teszt során.

A spanyol sztár sérülései miatt kénytelen volt kihagyni az Ausztrál Nagydíjat, aminek köszönhetően Magnussen ismét lehetőséghez jutott a volán mögött – a verseny egy körig sem tartott számára köszönhetően a Honda motor meghibásodásának.

A fiatal pilóta innentől a tartalékos szerepére koncentrált abban bízva, hogy az F1 vérkeringésében maradva később versenyzői szerződéshez juthat. Ez sikerült is, miután 2016-ban már a Renault autójával róhatta a köröket.

Az év vége felé viszont megint terítékre került az IndyCar, újfent az Andretti Autosporttal. Magnussen azonban végül aláírt a Haas-hoz, az amerikai karrier pedig újfent jégre került. Egészen mostanáig.

„Mindenre nyitott vagyok. Még csak 28 éves vagyok úgy érzem, van még keresnivalóm a Forma-1-ben is, de nem sok szabad ülés maradt. Hiányzik a győzelem érzése. Az utóbbi időben egyre többet gondolok erre. Meglátjuk, hogy milyen lehetőség adódik számomra.”