2021-ben elmarad a “kicsik” Indy 500-a

2021-ben elmarad a “kicsik” Indy 500-a
credit:Andersen Promotions

2021-ben elmarad a “kicsik” Indy 500-a

Az Andersen Promotions hivatalosan lerántotta a leplet a Road to Indy programban szereplő bajnokságok menetrendjéről.

Az IndyCar legmagasabban jegyzett nevelőszériája, az Indy Lights egy év hiátus után tér vissza, méghozzá tíz hétvégén összesen húsz futammal.

Ebből azonban csak kilenc került megnevezésre, a maradék egy forduló helyszínének és dátumának bejelentése a későbbiekben várható.

A naptár – jelen állás szerint – mindössze egyetlen oválpályát tartalmaz az augusztus 20-21-ei, gatewayi viadalok képében.


hirdetés
A legnagyobb érdekesség azonban, hogy a májusi programban már nem szerepel a Freedom 100. A tradicionálisan az Indianapolis 500 előtti pénteken, az IMS 2.5 mérföldes oválján rendezett verseny 2003 óta szerepelt a Lights állomásai között, kivívva magának a “kicsik Indy 500-a’ becenevet.

Dan Andersenék egyelőre nem nyilatkoztak arról, hogy mi áll a döntés hátterében.


>>>>>Kapcsolódó: Indy Lights – Megemelt ösztöndíj, IndyCar-teszt a legjobbaknak és glória az autóknak


Az Indy Lights már korábban bejelentette, hogy lényegesen meg fogják újítani az utóbbi években rendkívül kevés autóval működött – idén pedig a COVID miatt egyenesen elkaszált – szériát. Várhatóan glóriát kapnak az autók, a szezon végén a legjobb háromban végzett pilóta IndyCar-tesztlehetőséghez jut, emellett pedig 1.289.425 dollárra fog nőni a bajnoki címért járó pénzösszeg.

Az ösztöndíj a Road to Indy alacsonyabban rangsorolt szériáiban, az Indy Pro 2000-ben és a USF2000-ben is emelésre kerül.Az IndyCar neveldéinek 2021-es naptárai:
Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy