Chase Briscoe: A hálószobám még mindig Tony Stewartos cuccokkal van tele

Chase Briscoe: A hálószobám még mindig Tony Stewartos cuccokkal van tele
credit: Tony Stewart/Facebook

Chase Briscoe: A hálószobám még mindig Tony Stewartos cuccokkal van tele

Élete álma vált valóra Chase Briscoe-nak, amikor aláírhatta teljes szezonos Cup-szerződését a Stewart-Haas Racinggel.

A 25 éves amerikai autójának száma jövőre ráadásul az a 14-es lesz, amivel egykor legnagyobb példaképe, Tony Stewart is versenyzett 2009-től egészen a 2016-os visszavonulásáig.

A szóban forgó Fordot három évvel ezelőtt Clint Bowyer vett át, aki a múlt hét folyamán jelentette be, hogy jövőre leveszi a tűzálló overált és televíziós szakértőként folytatja karrierjét.


hirdetés


A 41 éves veterán utódjaként házon belül már hónapokkal ezelőtt kinevezték Briscoe-t, a kontraktus azonban csak most vált hivatalossá.A fiatal pilóta 2018-ban igazolt a Stewart-Haas Racinghez a másodosztályt képező Xfinity Seriesben, amely bajnokságban jelenleg vezeti az összetett pontversenyt.

Az SHR-rel való kapcsolata viszont jóval többről szól, mint egy “átlagos” NASCAR-szerződés.

“Amikor hazamegyek szülővárosomba, az indianai Mitchellbe, a hálószobám még mindig tele van Tony Stewartos cuccokkal” – nyilatkozta Briscoe az NBC-nek. “Igazi keményvonalas rajongója vagyok. Gyerekként minden áldott nap konkrétan beöltöztem az ő Home Depotos overáljába, felvettem a sisakjának replikáját és úgy játszottam a kedven sprint caros videójátékaimmal. Most pedig ennek a srácnak versenyzek és sikerült idén nyernem neki már kilenc futamot, beleértve az indianapolisit is. Hihetetlen!”

Briscoe nem rejti véka alá, hogy a mai napig feszélyezve érzi magát Smoke jelenlétében.

“Még mindig ideges vagyok, amikor Tony megjelenik. Feszültté tesz, ha arra az emberre nézel, akit gyerekkorod óta bálványozol. Ő pont olyan, amilyennek anno elképzeltem, még mindig a hősöm. Egy igazi tökös srác. Jelenleg is versenyez a dirt pályákon és futamokat nyer. Annyira klassz, hogy értékeli azt, amit az autóiban csinálok. Sok dologban hasonlítunk. Indianában nőttünk fel alig 45 percre egymástól, sprint carokkal kezdtük a karrierünket és hozzá hasonlóan én is imádok a versenyek előtt Dr. Peppert inni, valamint Oreót enni. Fantasztikus érzés, a lehető legnagyobb megtiszteltetés, hogy neki vezethetek.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy