NASCAR: Logano nyert Kansasben, már biztos a helye a rájátszás fináléjában

NASCAR: Logano nyert Kansasben, már biztos a helye a rájátszás fináléjában
credit:NASCAR
NASCAR: Logano nyert Kansasben, már biztos a helye a rájátszás fináléjában

A playoff döntőket tekintve továbbra is szerencsét hoznak a páros évszámok Joey Loganónak.

A Team Penske versenyzője 2014, 2016 és 2018 után most, 2020-ban is bekerült azon négy pilóta közé, akik a szezon utolsó futamán a bajnoki címért küzdhetnek.

Logano az utolsó sárga jelzés alatti pitkiállását követően vette át a vezetést, majd – miután a hajrában aktívan blokkolta az őt üldöző Kevin Harvickot – megszerezte idei harmadik, összességében pedig huszonhatodik Cup-győzelmét.

A Kansas Speedway másfél mérföldes oválján rendezett Hollywood Casino 400 a rájátszás utolsó előtti szakaszának első versenye volt. Mostani sikerének köszönhetően a 30 éves amerikai már a november 8-án, a Phoenix Racewayen esedékes playoff-fináléban a bajnokságért csatába induló négy pilóta egyikének mondhatja magát.hirdetéshirdetés


A Cup Series trónját 2018-ban már elfoglalt Logano mögött 0.312 másodperc hátrányban a Stewart-Haas Racinget szolgáló Harvick ért célba, megőrizve ezzel összetettbeli első helyét.

A top 5 sorrendjét Alex Bowman (Hendrick Motorsports), Brad Keselowski (Team Penske) és Kyle Busch (Joe Gibbs Racing) tette teljessé.

A hatodikként Chase Elliott (Hendrick Motorsports) ért célba. A 24 éves pilóta a futam során végig rádióproblémákkal küszködött, aminek köszönhetően nem tudott érdemben kommunikálni a csapatával. Az első szakaszt azonban még így is meg tudta nyerni.

A második szakasz végén viszont Elliott nem úszott meg egy kisebb malőrt, miután annak ellenére hajtott ki a pitbe, hogy a 9-es számú Chevy gárdája valójában még a pályán akarta tartani.Nem volt jó napja Denny Hamlinnek, aki 87 körrel a vége előtt koccolta a falat.

A hiba következtében megsérült a 11-es Toyota jobb oldala, továbbá defektet is kapott, ezért rendkívüli kiállást kellett eszközölnie.

A Joe Gibbs Racing veteránja ezt követően a mezőny végén találta magát, de a kockás zászlóig sikerült felkapaszkodnia a tizenötödik pozícióig, a pontversenyben pedig a másodikként jegyzik.

Rosszabbul járt viszont Hamlinnél a Chip Ganassi Racinges Kurt Busch.

A 42 éves Las Vegas-i az utolsó hetven kör felé közeledve a top 10-ben harcolt, mígnem az 1-es számú Chevyben dolgozó motor meg nem adta magát. Busch kénytelen volt feladni a versenyt és be kellett érnie a harmincnyolcadik hellyel.

A rájátszást tekintve jelenleg az utolsó, nyolcadik pozícióban áll, így muszáj lesz neki nyerni az elkövetkezendő két futam valamelyikén ahhoz, hogy életben tartsa a bajnoki címről szőtt álmait.

Tovább folytatódott Jimmie Johnson katasztrofális búcsúszezonja is. A hétszeres bajnok hendrickes Ryan Preece-szel akadt össze, végül pedig csak a harmincegyedikként zárt.

Az első szakaszt – mint már említettük – Elliott, a másodikat pedig Hamlin nyerte.

A Cup mezőnye legközelebb október 25-én, a Texas Motor Speedwayen feszül egymásnak.

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy