Döntött a NASCAR: Újra versenyezhet Kyle Larson!

Döntött a NASCAR: Újra versenyezhet Kyle Larson!

A NASCAR hivatalosan bejelentette, hogy 2021. január elsejétől eltörli Kyle Larson április közepe óta érvényben lévő felfüggesztését.

Ennek értelmében a 28 éves kaliforniai újra részt vehet a szervezettel kapcsolatos eseményeken, beleértve a versenyeken való indulást is.

“A NASCAR továbbra is a sokszínűségre és az elfogadásra helyezi a hangsúlyt” – áll a sajtóközleményben.


hirdetés


“Kyle Larson maradéktalanul eleget tett a követelményeinknek, valamint számos, önkéntes tevékenységet is vállalt annak érdekében, hogy több ismeretet szerezzen. Ezeket fel tudja használni arra, hogy segítsen áthidalni a megosztottságot hazánkban. Larson határozatlan időre szóló felfüggesztését töröltük és 2021. január elsejétől visszatérhet a NASCAR-ba.”

A zöld jelzésért cserébe Larsonnak kötelezettségei is lesznek.

Többek között az egyenlőséget kihangsúlyozó beszédeket kell mondania a NASCAR regionális és esport-futamainak alkalmával, valamint dirt-pályás eseményeken, folyamatosan mentorálni fogja a Urban Racing School diákjait, továbbá egészen 2023 végéig látogatnia kell a rasszizmus ellen küzdő RISE által szervezett tréningeket.

Mint ismeretes, Larsont április közepén tette határozatlan időre parkolópályára a szervezet, miután egy virtuális futamon a ‘nigger’ kifejezést használta.

A hatszoros Cup-futamgyőztes az elmúlt hónapokban a dirt pályákon halmozta a sikereket, emellett pedig mindent megtett azért, hogy bizonyítsa, távol áll tőle a rasszizmus.

Arról egyelőre még nincs megerősített információ, hogy Larson mely’ csapat színeiben hajthat újra pályára. Sajtóhírek szerint azonban a Hendrick Motorsports – amely már a botránya előtt is élénken érdeklődött iránta – lehet a befutó.>>>>>KAPCSOLÓDÓ: A Chevrolet is megbocsát Kyle Larsonnakhirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy