NASCAR: Hailie Deegan aláírt a teljes, 2021-es Truck-szezonra

NASCAR: Hailie Deegan aláírt a teljes, 2021-es Truck-szezonra
credit:DGR-Crosley
NASCAR: Hailie Deegan aláírt a teljes, 2021-es Truck-szezonra

Meggyőző teljesítménnyel zárta karrierje legelső, nemzeti szériás NASCAR-futamát a Kansas Speedwayen Hailie Deegan.

A 19 éves amerikainak nem volt könnyű dolga, lévén egészen két héttel ezelőttig még csak tervben sem, hogy már idén nekivág a harmadosztályt képező Truck Seriesnek.

Emellett ráadásul a jelenlegi korlátozások miatt nem volt lehetősége sem tesztre, sem pedig edzésre a debütálása előtt.

Mindennek köszönhetően Deegan – aki egy nappal korábban nyerte el az ARCA Mendards Series legjobb újoncának járó díjat – első gyors körét a DGR-Crosley 17-es Fordjával csak a rajtot jelző zöld zászló belengetése után tehette meg.hirdetéshirdetés


A versenyzőnő az utolsó előtti, harmincnegyedikként indulhatott és gyorsan lépdelt felfelé, noha az első szakaszban szinte végig a járműve stabilitásával küszködött.

Deegan a harmadik szegmensben egy ideig a top 10-ben is autózott, a kockás zászló pillanatában azonban be kellett érnie a tizenhatodik hellyel.

Még így is ő lett viszont a bajnokság történetének legjobban debütált, női újonca. Az addigi csúcstartó Johanna Long volt, aki 2010-ben a tizenhetedik pozícióval mutatkozott be a Lucas Oil Racewayen rendezett futamon.

“A célom az volt, hogy befejezzem a versenyt” – nyilatkozta a leintés után Deegan. “Az ARCA-hoz viszonyítva őrület, ami itt megy, elképesztően versenyképes a mezőny. A Trucks sokkal keményebb, de úgy érzem, sikeres napot zártunk. Könnyedén belekeveredhettünk volna néhány rossz szituációba, de sikerült elkerülni. A pitben egy kicsit ideges voltam, a zöld zászló alatti kiállásomkor pedig kis híján még az üzemanyagból is kifogytam. Mindent összevetve, nagyon intenzív verseny volt, alig várom, hogy még többet csináljak belőle.”

A futammal egyidőben hivatalosan bejelentésre került, hogy Deegan 2021-ben már teljes szezonos versenyzője lesz a Truck Series mezőnyének.

“Nagyon boldogok vagyunk azzal a fejlődéssel, amit Hailie első évében mutatott a Ford utánpótlás-programjának tagjaként” – idézi a hivatalos sajtóközlemény a Ford Performance Motorsports igazgatóját, Mark Rushbrookot. “A DGR-Crosleyval következetesen folytatva, Hailie készen áll arra, hogy feljebb lépjen a NASCAR Truck Seriesbe, amely nagyszerű versenyzést biztosít.”

Deegan szponzorait és crew chiefjét a későbbiekben nevezik meg.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy