NASCAR: Kyle Larson kérvényezte felfüggesztésének felülvizsgálatát

NASCAR: Kyle Larson kérvényezte felfüggesztésének felülvizsgálatát
credit:NASCAR

A hét elején hivataosan benyújtotta a NASCAR felé határozatlan időre szóló felfüggesztésének felülvizsgálatára vonatkozó kérelmét Kyle Larson.

Mint ismeretes, a 28 éves versenyzőt áprilisban tiltották el valamennyi, a szervezettel összefüggésben lévő tevékenység gyakorlásától, miután egy virtuális futamon nyilvánosan kiejtette száján a ‘nigger’ szót.


hirdetés


Larson az elmúlt hónapokban a dirt pályákon halmozta a sikereket, miután jelenleg ez az egyetlen versenyzési forma, ahol engedik pályára hajtani.hirdetés


A hatszoros Cup-futamgyőztes emellett minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy bizonyítsa, távol áll tőle a rasszizmus. Támogatja a BLM-mozgalmat, önkéntesként segíti a hátrányos helyzetű gyerkeket, valamint történelemórákat is vett a feketék kultúrájának, múltjának megértése érdekében.


>>>>>Kapcsolódó: Nyílt levelet írt Kyle Larson


A NASCAR tájékoztatása szerint Larson továbbra is felfüggesztés alatt áll. A szervezet a felülvizsgálat során belső tárgyalásokat tart, továbbá magával a versenyzővel is megbeszéléseket folytatnak.

A hírek szerint az amerikai-japán pilóta iránt élénken érdeklődik a Hendrick Motorsports. Korábban arról is szó volt, hogy Larson válthatja a visszavonuló Jimmie Johnsont a 48-as Chevyben. Meg nem erősített információk szerint azonban ebben az autó szponzorai nem voltak partnerek, így végül annak volánját Alex Bowman kapta meg.

Ez viszont még nem jelenti azt, hogy Larson végképp ellehetetlenült a HMS-en belül. A Bowman által jelenleg vezetett 88-as (jövőre lehet átszámozandó) gépre továbbra is esélyesnek számít.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy