Gúnyt űzött egy közismert NASCAR-riporter a futam közben pánikrohamot kapó Alex Bowmanből

Gúnyt űzött egy közismert NASCAR-riporter a futam közben pánikrohamot kapó Alex Bowmanből
credit:NASCAR
Gúnyt űzött egy közismert NASCAR-riporter a futam közben pánikrohamot kapó Alex Bowmanből

Közfelháborodást váltott ki a NASCAR Cup Series charlotte-i futamán egy ismert újságíró, miután nevetség tárgyává tette a rosszullét határára került Alex Bowmant.

A road-verseny a rájátszás top 12-es szakaszának zárása volt, ami azt jelentette, hogy a leintés után négy pilóta már búcsút mondhatott a bajnoki címért folyó harcnak.

A futam előtt Bowman az összetett hetedik helyén állt, így keményen kellett küzdenie a playoffban maradásért.

A 400 mérföldes viadal egy pontján a 27 éves amerikait olyan mértékű szorongás kerítette hatalmába, hogy közölte is csapatával, egyáltalán nem érzi jól magát.hirdetéshirdetés


Szerencsére Bowmannek sikerült gyorsan túllépnie ezen az epizódon és a nyolcadikként célba érve beverekedte magát a rájátszás következő szegmensébe.

“Szóval igen. Playoff kiesések hete = szorongás. Roval hét = még több szorongás. Eső = El fogom hányni magam” – írta a leintés után a közösségi médiában a pilóta.

A rajongók többsége pozitívan értékelte a Hendrick Motorsports tehetségének – aki jövőre már Jimmie Johnsont váltja a 48-as Chevy volánja mögött – őszinteségét, hogy meri nyíltan vállalni a mentális problémáit, egyúttal pedig képes a hihetetlen nyomás alatt is átlendülni rajta.

Egy közismert, veterán NASCAR-riporter azonban úgy gondolta, menő lenne kifigurázni Bowman küszködését.

Jim Utter azon melegében létre is hozta #AnxietyAlex (szorongó Alex) hashtaget és innentől fogva több tweetjében csak így hivatkozott a pilótára.

A gúnyolódás kicsapta a biztosítékot a NASCAR-közösségében.

“Mint egy olyan ember, aki valódi mentális problémákkal küzd, ezt egyáltalán nem találom viccesnek” – írta a korábbi Cup-versenyző Matt Tifft, aki négy évvel ezelőtt legyőzte az agydaganatot és vissza is tudott térni a pályára. A most 26 esztendős virginiai azonban tavaly óta újra partvonalon van ismeretlen eredetű, neurológiai rohamok miatt.

A NASCAR három nemzeti szériáját szintén megjárt Jim Bilickit is felháborították az újságíró ézéketlen megjegyzései.

“Jim, egy ideje már el akartam ezt mondani neked, de inkább visszatartottam. Te egy bohóc vagy! Remélem a Motorsport ki fog rúgni.”

A 48-as autó főszponzora, az Ally marketing igazgatója, Andrea Brimmer sem tudta szó nélkül hagyni a dolgot.

“Nagyon büszkék vagyunk rád, Alex. Micsoda példakép vagy mindenki számára, aki stresszel, szorongással küzd. És Jim Utter, a viselkedésed undorító. Ha azt hitted ez vicces, akkor közlöm, hogy nem, nem volt az. Nincs szó arra, mennyire faragatlan vagy. Írd fel az én nevemet is arra a listádra, akiket le kell tiltanod” – utalt Brimmer a riporter azon szokására, hogy mindenkit blokkol, aki kritikát fogalmaz meg vele szemben.

A negatív visszajelzések a rajongóktól is záporoztak.

“Teljes mértékben undorító” – írta a @toughtotiedown nevű felhasználó. “Nagyon sok ember csendben szenved a szorongástól az olyanok miatt, mint Jim Utter. Szégyelld magad.”

“Pontosan ez az, amiért rengetegen küzdenek némán. Félnek a gúnyolódástól, attól, hogy nevetség tárgyává teszik őket. Senki ne mondja nekem, hogy ez a világ elfogadó a szorongással élők számára. Különösen, ha férfiakról van szó” – reagált @rob2021

A felháborodást kiváltó tweeteket – amelyek ironikus módon pont a mentális betegségekre történő figyelemfelhívás világnapján születtek – Utter később törölte, egy nappal később pedig nyilvánosan elnézést kért.

“A tegnapi verseny során tweeteltem egy hashtaget Alex Bowmanről. Egy, a rádión közte és a crew chiefje között lezajlott, a szorongásról szóló, általam viccesnek gondolt évődésre reagáltam. Bocsánatot kérek mindenkitől, aki azt hitte, hogy le akarom becsülni a mentális problémákat. Ez nem is állhatna távolabb a valóságtól. Ma délután egy nagyszerű beszélgetést folytattam Alex-szel, aminek során mindezt neki is megismételtem.”

Bowman hálás azért, hogy olyan sokan kiálltak mellette.

“Köszönetet szeretnék mondani a támogatásért. Emberek milliói küzdenek szorongással és mindenki másként kezeli. Stresszes hét volt, örülök, hogy túl vagyok rajta és Kansasre összpontosíthatok.”hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy