NASCAR: Allmendinger győzött a charlotte-i esőkáoszban

NASCAR: Allmendinger győzött a charlotte-i esőkáoszban
credit:NASCAR
NASCAR: Allmendinger győzött a charlotte-i esőkáoszban

Végletekig őrült versenyt hozott a NASCAR nemzeti másodosztályát képező Xfinity Series szombati Drive for the Cure 250-e.

A Charlotte Motor Speeway rovalján rendezett futam rajtja után tíz percen belül lezúdult az ég, aminek következtében hamarosan már konkrét tócsák lepték el a pályát.

A nagy mennyiségű vízzel az esőgumik sem nagyon bírtak, így lényegében folyamatosan pörögtek-forogtak az autók, a szerencsétlenebbek pedig egyenesen a gumifalban kötöttek ki.


hirdetéshirdetésA totális káoszba hajló viadal ráadásul a rájátszás első szakaszának zárásaként is funkcionált, aminek révén a leintés után négy pilóta elbúcsúzhatott a bajnoki címről szőtt álmaitól.

A veszélyfaktor, valamint a komoly tét miatt a közösségi médiában számos kritika érte a NASCAR-t, mondván igazságosabb lett volna elhalasztani a versenyt, mint kiszámíthatatlan körülmények között hagyni körözni a mezőnyt, a szerencsére bízva akár a playoff sorsát is.

A futam 68 köréből 24-et teljesítettek sárga jelzés alatt a féltávhoz közeledve pedig már olyan borzalmas volt az idő, hogy muszáj volt egy bő félórára életbe léptetni a piros zászlót.


A charlotte-i őrületet végül AJ Allendinger zárta az első helyen.

A Kaulig Racing részidős versenyzője ezzel idei második, teljes Xfinity-karrierjét tekintve pedig az ötödik győzelmét ünnepelhette.

“Istenem, azt sem tudom, hogy mit mondjak” – közölte a csapatrádión Allmendinger, aki egyébként már a királykategóriában, a Cupban is nyerni tudott; még 2014-ben, Watkins Glenen.

A 38 éves kaliforniai az overtime-ban vette át a vezetést az összetettet vezető Chase Briscoe-tól, miután a Stewart-Haas Racing pilótája megpördült.

A második pozícióban Noah Gragson, míg harmadikként Daniel Hemric ért célba, Briscoe-nak pedig be kellett érnie a tizennyolcadik hellyel.


A verseny egyik nagy vesztese Harrison Burton lett, akire stop-and-go büntetést róttak ki, miután az első szakaszban levágta a sikánt.

A Joe Gibbs Racing újonca végül műszaki hiba miatt kiállni is kényszerült, így csak a harmincharmadikként végzett, ami egyet jelentett a playoffjának végével is.

Burton mellett búcsúzott még a bajnokságtól Michael Annett, Riley Herbst és Brandon Brown is.

Meccsben maradt még a 2020-as Xfinity-titulusért Briscoe, Gragson, Austin Cindric, Justin Allgaier, Justin Haley, Brandon Jones, Ross Chastain és Ryan Sieg.

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy