NASCAR: Alex Bowman váltja Jimmie Johnsont a 48-as Chevyben

NASCAR: Alex Bowman váltja Jimmie Johnsont a 48-as Chevyben
credit:NASCAR
NASCAR: Alex Bowman váltja Jimmie Johnsont a 48-as Chevyben

A Hendrick Motorsports hivatalosan bejelentette, hogy a következő szezontól Alex Bowman fogja vezetni a gárda 48-as számú Chevrolet-ját.

Az ikonikus rajtszám 2001-es debütálása óta lényegében összeforrt Jimmie Johnson nevével, aki nem kevesebb, mint hét NASCAR Cup bajnoki címet szerzett az autó volánja mögött.

A szupersztár idén év végén fejezi be teljes szezonos stock-car pályafutását, a következő évtől pedig már az IndyCarban fog részidős programot teljesíteni a Chip Ganassi Racing színeiben.


hirdetéshirdetésUtódjának kiléte a 48-asban nem a HM-en kívülről érkezik tehát, hanem a mindeddig a 88-as számmal jelölt gépet vezető Bowmant “költöztetik át”. A 27 éves, kétszeres Cup-futamgyőztes amerikait eddigi crew chiefje, Greg Ives is követni fogja.

“A helyzet nagyon hasonlít a két évvel ezelőttihez” – nyilatkozta az AP-Nek Bowman, aki 2018-ban vette át a 88-ast a visszavonuló Dale Earnhardt Jr-tól.

“Akkor a NASCAR valaha volt legnépszerűbb pilótáját váltottam, most pedig vitathatatlanul a legnagyszerűbbet. Óriási megtiszteltetés számomra, hogy megint egy ilyen legendás számmal versenyezhetek.”

Az autó főszponzora jövőre is az Ally marad. A vállalat jelenlegi szerződése 2023-ig szól a Hendrick Motorsports-csal, míg Bowmané 2021 végén jár le.

A csapat tájékoztatása szerint arról még nem született végleges döntés, hogy ki fogja megkapni az üresen maradt #88-at 2021-ben.

A hírek szerint viszont az első számú jelöltnek Kyle Larson számít.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy