A botrányhőssé vált gokartos önként fordít hátat az autósportnak

A botrányhőssé vált gokartos önként fordít hátat az autósportnak


Egy nappal azután, hogy botrányos viselkedésének felvételei letarolták a közösségi médiát, Luca Corberi bejelentette, soha többé nem ül versenygép volánja mögé.

Mint ismeretes, a 23 éves olasz az FIA KZ Karting World Championship vasárnapi futamán akarta hozzávágni gokartjának bumperét ellenfeléhez, Paolo Ippolitóhoz, miután korábban ütköztek, aminek következtében Corberi kiesett.


>>>>>Ha van igazság, akkor ezt a versenyzőt örökre eltiltják a motorsporttól


Az elemmel végül nem Ippolitót, hanem egy másik pilótát talált el, de szerencsére sérülés nem történt.

Corberi azonban nem nyugodott és a leintés után egyenesen rárontott kollégájára kisebbfajta tömegverekedést generálva.

A történtek közfelháborodást keltettek a motorsportban, örökös eltiltást követelve.


hirdetés


A versenyző hétfőn a Facebookon nyilvánosan elnézést kért a viselkedéséért, egyúttal pedig bejelentette azonnali visszavonulását.“Bocsánatot szeretnék kérni a motorsport közösségétől a tetteim miatt. Nincs kifogás erre a tisztességtelen viselkedésre. Tizenöt éve tartó karrierem során még soha nem csináltam ilyet és őszintén remélem, hogy a jövőben mástól sem fogok hasonlót látni. A verseny után behívtak a sportfelügyelők én pedig magam kértem, hogy vegyék el a licencemet. Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy helyrehozhatatlan hibát követtem el. A felügyelők azonban közölték velem, hogy nincs meg a jogkörük erre. Így van lefektetve a nemzetközi szabályzatban, ezért arra kérek mindenkit, hogy ne hibáztassák őket, a tőlük telhető legjobban végzik a munkájukat. Mindebből kifolyólag úgy döntöttem, életem hátralévő részében már nem veszek részt semmilyen motorsport-eseményen. Nem magamat büntetem, egyszerűen csak ez a leghelyesebb dolog, amit tehetek.”

A versenynek – amelyről Corberit azonnal diszkvalifikálták – otthont adó pálya ironikus módon pont a pilóta szüleinek tulajdonában van.

A családom már 1985 óta benne van a gokartok világában, láttuk a jó és rossz oldalát is. Ez az eset örökre úgy marad emlékezetes, mint a sportunk egyik mélypontja, olyasvalami, amit soha nem fogok elfelejteni. Nem bűnbocsánatért könyörgöm, mivel nem érdemlem meg. Teljesen elfogadom a rám váró büntetéseket. Azért írok ma, hogy elnézést kérjek, még ha ez nem is elég, mivel tegnap történtek életem legrosszabb tettei voltak Egy srác által, aki szereti ezt a sportot és még élete legrosszabb napja után is megőrzi az itt szerzett, jó emlékeit.”
Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy