A Honda és a Chevrolet is hosszabbított az IndyCarral

A Honda és a Chevrolet is hosszabbított az IndyCarral
Alex Palou (Dale Coyne Racing with Team Goh) - credit:IndyCar Media


Hivatalosan bejelentésre került, hogy a Honda és a Chevrolet egyaránt meghosszabbította szerződését az NTT IndyCar Series-zel.

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy az új kontraktus pontosan meddig szól, a sajtóközleményben azonban úgy fogalmaztak, mindkét motorpartner jócskán az évtized végéig kötelezte el magát a bajnokságban.

Az IndyCar elnöke, Jay Frye örömét fejezte ki azt illetően, hogy a gyártók megtartása hosszú távú stabilitást biztosít a szériának.


hirdetés


A szerződések létrejötte főként a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél egy évvel később, tehát 2023-ban érkező 2.4 literes, ikerturbós V6-motoroknak köszönhető.

Az immár hibrid technológiás erőforrás kb. 100 lóerővel többet tud majd nyújtani az autóknak, így azok két év múlva már bő 900 lóerővel gazdálkodhatnak.

Az IndyCar továbbra is lázasan dolgozik azért, hogy újabb motorszállítókra tegyen szert. Pontosan ennek érdekében döntöttek a hibridekre valót átállás mellett is.

A legutóbbi, komolyabb érdeklődőnek a Ferrari számít, Roger Penske azonban úgy nyilatkozott, hogy egyelőre még gyerekcipőben járnak a tárgyalások.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy