Viszlát COTA, Iowa és Richmond – Megérkezett az IndyCar 2021-es naptára

Viszlát COTA, Iowa és Richmond – Megérkezett az IndyCar 2021-es naptára


Az NTT IndyCar Series hivatalosan lerántotta a leplet 2021-es versenynaptáráról.

A korábbi híreknek megfelelően a menetrend tizenhét futamból fog állni, tizennégy különböző pályán.

Az egyik legszembetűnőbb változás az eddigiekhez képest az oválok számának drasztikus lecsökkenése.

Az elmúlt években nagyjából egálban voltak az épített, utcai, valamint kizárólag balkanyarokat tartalmazó létesítmények.

Ezzel szemben jövőre már csak három oválon méretik meg magukat a mezőny tagjai, míg épített/utcai helyszínből tizenegy fog várni rájuk.


hirdetés


Eredetileg a Richmond Raceway idén tért volna vissza a naptárba, a koronavírus miatt azonban több más pályával együtt ezt is kaszálni kellett.

Bár még pár héttel ezelőtt is arról szóltak a hírek, hogy 2021-ben minden kétséget kizáróan versenyt rendeznek itt, az utolsó pillanatban azonban mégis kikerült a jövő évi menetrendből.Sajtóinformációk szerint az ok a NASCAR érdekeltségi körébe tartozó International Speedway Corportation döntésében rejlik.

Az RR-t tulajdonló cég anyagi okok miatt törölte a futamot, mivel egyrészt nem rendelkezik főszponzorral, másrészt pedig a járvány miatt nem tudni, mekkora nézőszám előtt lett volna lehetséges lebonyolítása.

Szintén nem lesz már a része a naptárnak az Iowa Speedway oválja sem. A szintén a NASCAR-hoz tartozó létesítmény régóta veszteséges, nyáron pedig már egyenesen arról lehetett hallani, hogy eladás, vagy végleges bezárás lesz a sorsa.

A két ovál mellett búcsúzik még a szériától a Circuit of the Americas is. A texasi pálya Iowához hasonlóan súlyos pénzügyi gondokkal küzd, a NASCAR jövő évi belépése mellett pedig egyszerűen már nincs miből finanszírozni az IndyCar híresen magas futamrendezési díját is.

A 2021-es szezonnak egyetlen új belépője lesz az augusztus 8-án debütáló, nashville-i utcai futam képében.

A kieső pályákat már meglévő helyszínekkel pótolják.

A Texas Motor Speedway május 1-2-án duplafordulót fog rendezni, az Indianapolis Motor Speedway roadja pedig május 15-én és augusztus 14-én is fogadja a mezőnyt, utóbbi időpont ráadásul a NASCAR-ral közösen szervezendő hétvége része lesz.

Az idény március 7-én, St. Petersburg utcáin startol el és szeptember 19-én, Laguna Secán fejeződik be.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy