NASCAR: A Hendrick Motorsports alelnökévé léptetik elő Chad Knaust

NASCAR: A Hendrick Motorsports alelnökévé léptetik elő Chad Knaust
credit:NASCAR
NASCAR: A Hendrick Motorsports alelnökévé léptetik elő Chad Knaust

Chad Knaus az idei szezont követően távozik a pitből, hogy immár vezetői pozícióban folytassa tovább karrierjét a Hendrick Motorsportsnál.

A NASCAR történetének valaha volt második legsikeresebb crew chiefje 2021-től az alakulat versenyzésért felelős alelenöke lesz, feladatai közé pedig többek között a 2022-ben debütáló Next Gen autó körüli, techológiai fejlesztésekkel kapcsolatos munkálatok felügyelete lesz. Emellett Knaus a HM mind a négy versenygépének csapatát irányítja majd.


hirdetés


A most 49 éves szakember a kilencvenes évek elején, szerelőként kezdte pályafutását a gárdánál. Tagja volt a Jeff Gordon által vezetett 24-es gép híres gárdájának, a “Szivárványharcosoknak”, akikkel – mint a hátsó kerékcsere felelőse – 1995-ben és 1997-ben bajnoki címet ünnepelhetett.hirdetés


A legnagyobb sikert azonban kétségkívül crew chiefként aratta.

Knaus – akinek hírneve a toppilótákkal vetekszik – 2002-től, azaz Jimmie Johnson újonc Cup-szezonjától kezdve irányította a 48-as számú autó személyzetét, aminek eredményességét mi sem jelzi jobban, mint összesen hét bajnoki cím a legmagasabb kategóriában – ebből öt zsinórban.

A NASCAR teljes történetét tekintve csak egyetlen csapatfőnök bizonnyult sikeresebbnek nála a Richard Pettyvel hét, Terry Labonte-val pedig egy titulust elért Dale Inman személyében.

Knaus crew chiefként eddig nyolcvankét futamgyőzelemből vette ki a részét, ebből nyolcvanegyet Johnsonnal, egyet pedig William Byronnal, akinek autójának személyzete felett 2019 óta bábáskodik.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy