Floridában már nem büntethető a maszkviselés elutasítása, nézők előtt avathat bajnokot az IndyCar

Floridában már nem büntethető a maszkviselés elutasítása, nézők előtt avathat bajnokot az IndyCar
credit:IndyCar Media


Október 25-én, a floridai St. Petersburg utcáin kerül sor a 2020-as IndyCar szezon utolsó versenyére.

A város vezetése ennek kapcsán ma hivatalosan megerősítette, a promóterekkel együtt keményen dolgoznak azon, hogy limitált számban ugyan, de nézők előtt bonyolíthassák le a bajnokavatónak is számító futamot.

Florida kormányzója, a republikánus Ron DeSantis néhány nappal ezelőtt úgy határozott, hogy rendkívüli mértékben lazít a járvány miatti korlátozásokon.

A maszkviselésre vontakozó utasítás továbbra is érvényes, büntetés azonban már egyáltalán nem szabható ki annak, aki elutasítja szájának és orrának eltakarását.


hirdetés


“Tudjuk, hogy a nyílt területen rendezendő események sokkal biztonságosabbak annál, mintha zárt térről lenne szó” – nyilatkozta a város demokrata polgármestere, Rick Krisman a helyi FOX csatornának. “Ugyanakkor ha nem családtagokkal, vagy ismerősökkel tartózkodnak egy helyen, a megfelelő távolságtartás pedig megoldhatatlan, akkor arra kérünk mindenkit, hogy viseljen maszkot.”

A politikus egyúttal azt is kiemelte, hogy a COVID-tesztek pozitivitási rátája Pinellas Countyban 3% körüli, ami a legalacsonyabb az állam tíz legnépesebb megyéjét tekintve.

“Személy szerint viszont aggódom azon helyek miatt itt Floridában, ahol még mindig nem csökken a fertőzések aránya. Csak, hogy tisztázzuk, St. Pete-en jelenleg is megvan az üzletek joga ahhoz, hogy elutasítsa a maszk nélküli emberek kiszolgálását, ugyanúgy, mint azok esetében, akiken nincs póló, vagy cipő. Az ő vállalkozásaikról van szó, amelyekben a tulajdonosok fektetik le a saját szabályaikat. A maszkviselési kötelezettség St. Pete-ben és a megyében továbbra is érvényben marad.”A végső döntés a Grand Prix of St. Petersburg nézőszámáról az elkövetkezendő egy hétben várható.

A verseny az elmúlt évekhez hasonlóan szezonnyitóként funkcionált volna, a járvány miatt feje tetejére állt naptár következtében azonban az idény utolsó fordulójává vált.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy