NASCAR: Huszonharmadik nekifutásra törte meg a vegasi átkot Kurt Busch

NASCAR: Kurt Busch megtörte a Las Vegas-i átkot
credit:NASCAR
NASCAR: Kurt Busch megtörte a Las Vegas-i átkot

Idei első, teljes NASCAR Cup-karrierjét tekintve pedig a harminckettedik győzelmét ünnepelhette Kurt Busch a Las Vegas Motor Speedwayen rendezett South Point 400-on.

A Chip Ganassi Racing versenyzője ráadásul nem csak pontot tett egy 46 futam óta tartó nyeretlenségi sorozat végére, de a rájátszás harmadik, top 8-as szakaszába is beverekedte magát.

Jelen sikert azonban Busch nem a fentiek miatt nevezte élete egyik legemocionálisabb pillanatának.


hirdetéshirdetésA Las Vegas-i születésű sztár ugyanis most először tudott győzelmet aratni ezen a pályán.

Feltörekvő pilótaként már sikert sikerre halmozott az LVMS rövid, 0.3 mérföldes Bullringjén, a másfél mérföldes oválon viszont hiába próbálkozott… Egészen mostanáig.

“Gyerekként arról ábrándoztam, hogy hazai terepen nyerek” – nyilatkozta a leintés után az érthetően nagyon boldog versenyző.

“Két évtizeden át azonban nem csinált mást ez a pálya, csak kibabrált velem. Most viszont éreztem, hogy a #1 Monster Energy Chevyvel végre komoly fenyegetést jelenthetek. Profitáltunk a sárga zászlókból, jól kijött a lépés a pitkiállásoknál, szóval szerencsénk is volt. A mázlira ugyanakkor minden pályán szükség van a győzelemhez. Megcsináltuk, igazi csapatmunka volt. Vegas egy rendkívül különleges hely… A szülővárosom. A rajongók azonban nagyon hiányoztak, velük lett volna az igazi.”Érdekességként megjegyeznénk, hogy Busch zsinórban immár a negyedszerre nyert villanyfényes körülmények között a 2017-es Daytona 500, a 2018-as bristoli, a 2019-es Kentucky Speedwayen rendezett, valamint a mostani, vegasi futam képében.

A második helyen Matt DiBenedetto ért célba, míg harmadikként Denny Hamlin zárt.

A Joe Gibbs Racing utóbbi pilótája 121 kört töltött az élen a 268-ból.

Ezen versenyt megelőzően a 40 éves pilóta csak 18 vezető pozícióban megtett kört tudott felmutatni az összes addigi, vegasi futamán együttvéve.

A top 5-öt Martin Truex Jr. és Alex Bowman tette teljessé.

Az első szakaszt Hamlin, a másodikat pedig Chase Elliott nyerte meg.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy