Legelső női futamgyőztesét avatta az ARCA

Legelső női futamgyőztesét avatta az ARCA
credit:Gracie Trotter/Twitter


Komoly sikerekkel zárja a szeptember hónapot Gracie Trotter.

A 19 esztendős amerikai két héttel ezelőtt megnyerte a NASCAR Late Model Series Hickory Speedwayen rendezett versenyét. Ennek köszönhetően mindössze a negyedik nő lett az ikonikus pálya hetvenéves történetében, akinek sikerült egy LMS-versenyen eljutni a Victory Lane-ig.


hirdetés


Trotter a NASCAR esélyegyenlőségi programjának, a Drive for Diversitynek tagjaként az ARCA Menards West Seriesben is megméreti magát.

A szezon eddigi részében már két dobogós helyet ünnepelhetett – Irwindale-en a harmadik, a Douglas County Speedwayen pedig a második lett -, most pedig, a Las Vegas Motor Speedway 0.3 mérföldes Bullringjén behúzta legelső győzelmét is a szériában. Ezzel ő lett az első hölgy, aki egy ARCA által kiírt futamot az elsőként tudott zárni.

„Nincsenek szavaim” – mondta a leintés után Gracie, aki 2017-ben a Young Lions Legends Cars történetének legelső női bajnoka volt.

„Ez az első évem az ARCA-ban, távol az otthonomtól, szóval rengeteget jelent ez nekem.”

Az immár a NASCAR fennhatósága alá tartozó szervezet bajnokságaiban hölgypilóta által elért legmagasabb helyezésnek mindeddig a második pozíció bizonyult. Ezt Shawna Robinson (1999-Daytona), Erin Crocker (2005-Kentucky, 2006-Kansas) és Hailie Deegan (2020-Daytona) tudta felmutatni.