IndyCar: Hinchcliffe váltja Veachet a szezon hátralévő három futamán

IndyCar: Hinchcliffe váltja Veachet a szezon hátralévő három futamán
credit:IndyCar Media


Az Andretti Autosport hivatalosan bejelentette, hogy James Hinchcliffe fogja vezetni a 26-os számú Dallara-Hondát a 2020-as IndyCar-szezon hátralévő három versenyén.

Mint ismeretes, az autót 2018 óta terelgetett Zach Veach néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy azonnali hatállyal távozik a csapattól.

A fiatal amerikai akkor még úgy nyilatkozott, hogy saját maga döntött a lelépés mellett. A gárda nem hosszabbított vele 2021-re, ezért önként állt fel már most a cockpitből, hogy lehetőséget adjon más pilótáknak.

Mostanra viszont kiderült, hogy egyáltalán nem ez volt a helyzet. Veachet ugyanis valójában Andrettiék konkrétan kirúgták a gyenge teljesítménye miatt.


hirdetés


Hinchcliffe idén tért vissza az Andretti Autosporthoz, miután az Arrow McLaren SP élő szerződése ellenére sem tartott igényt a szolgálataira.

A 33 éves kanadai csak egy részidős programot tudott összehozni a Michael Andretti vezette csapattal, aminek értelmében részt vehetett a Texas Motor Speedwayen lebonyolított szezonnyitón, a július 4-ei, indianapolisi road-futamon, valamint az Indianapolis 500-on.

A Veach távozása által megüresedett hely révén Hinchcliffe – aki 2012-14 között teljes szezont ment Andrettiékkel – lehetőséget kap az október 2-3-án az IMS road vonalvezetésére kiírt duplafordulón, valamint az október 25-ei, idényzáró St. Petersburg-i utcai összecsapáson.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy