BREAKING: Zach Veach azonnali hatállyal távozik az Andretti Autosporttól

BREAKING: Zach Veach azonnali hatállyal távozik az Andretti Autosporttól
credit:IndyCar


Az Andretti Autosport hivatalosan bejelentette, hogy a 2020-as IndyCar-szezon hátralévő három versenyén már nem Zach Veach fogja vezetni a 26-os számú Dallara-Hondát.

A csapat a későbbiekre ígéri az amerikai pilóta utódjának megnevezését.

“Zach [2010-ben, a szerk.] a USF2000-ben csatlakozott először az Andretti Autosporthoz” – idézi a gárda által kiadott sajtóközlemény Michael Andrettit. “Élvezettel figyeltük, ahogyan fejlődik versenyzőként és emberként egyaránt. “Az, hogy Zach most hozta meg ezt a döntését jól szemlélteti a karakterét. Ezáltal lehetővé válik számunkra, hogy alaposan megvizsgáljuk a 2021-es lehetőségeinket. Ő mindig is a csapatot és a családot helyezte előtérbe, nagyon boldogok vagyunk, hogy olyan sok éven keresztül az Andretti Autosport része volt. Csak a legjobbakat tudjuk kívánni, bármit is hozzon számára a sors és továbbra is barátként tekintünk rá.”


hirdetés


A most 25 éves Veach Andrettiékkel járta végig az amerikai open-wheel szakág szamárlétráját. Az IndyCarban 2018 óta van jelent teljes szezonos versenyzőként, eddigi legjobb eredményének két negyedik hely számít.

Veach jelenlegi szerződése idén év végén járt volna le, a gárda azonban közölte, hogy nem kívánnak hosszabbítani vele.

Az a döntés született, hogy jövőre nem térhetek vissza az Andretti Autosport 26-os, Gainbridge által szponzorált gépében” – erősítette meg a fiatal pilóta. “Ez a tény, valamint a COVID miatti tesztkorlátozás vezetett odáig, hogy úgy határoztam, már most kiszállok az autóból. Azért teszem, hogy a csapatnak legyen elég ideje más versenyzőkre a 2021-es felkészülés jegyében, emellett pedig én magam is mérlegelhessem a lehetőségeim.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy