Több IndyCar és IMSA csapat érdeklődik Helio Castroneves iránt

Több IndyCar és IMSA csapat érdeklődik Helio Castroneves iránt
credit:IndyCar


Az Acurával való szakítás következtében bizonytalanná vált a Team Penske jövője az IMSA WeatherTech Sports Car Championshipben.

Ennek következtében a gárda már egy hónappal ezelőtt engedélyezte versenyzői számára, hogy szabadon tárgyaljanak más alakulatokkal.

Juan Pablo Montoyához hasonlóan a csapat másik nagy öregje, Helio Castroneves sem szándékozik pontot tenni a karrierjére.

A 45 éves brazil az NBC-nek elárulta, hogy aktívan dolgozik a 2021-es szezonján, a jelek pedig biztatóak.


hirdetés


„Négy, öt csapat is érdeklődik irántam” – mondta Castroneves. „Az asztalon szerepel csak Indy 500-ra szóló program, de szó van teljes szezonról is az IndyCarban, vagy az IMSA-ban. Nagyon tisztelem az összes csapatot, amelyekkel eddig beszéltem és úgy érzem, ők is így állnak hozzám. Vizsgáljuk a szponzorációs lehetőségeket, keressük a kapcsolatokat és abban reménykedünk, hogy hamarosan sikerül valami érdekes dolgot összehozni.”

A háromszoros Indy 500-győztes – aki 2000 óta, megszakítás nélkül szolgálja Penske-éket – nem rendelkezik saját menedzserrel. A tárgyalásokat maga intézi.

Úgy vélem, nekem kell beszélni a csapatok, partnerek illetékeseivel, mivel első kézből kell tudniuk, hogy folytatni akarom a pályafutásom, még mindig bennem van a versenyzés iránti szenvedély. Kínálkoznak lehetőségek az IndyCarban és az IMSA-ban is, ami nagy örömmel tölt el. A COVID miatt viszont sok minden tolódik, de én nagyon izgatott vagyok. Bármit is hoz a jövő, bárhová is sodor a sors, legyen szó az Indyről, vagy a sportautókról, bízzanak bennem, én ugyanúgy száz százalékot bele fogok adni, mint eddig.”