NASCAR: Közös csapatot indít Michael Jordan és Denny Hamlin

NASCAR: Közös csapatot indít Michael Jordan és Denny Hamlin
NASCAR: Közös csapatot indít Michael Jordan és Denny Hamlin

Vad pletykának indult, valóság lett belőle.

Denny Hamlin és az NBA-legenda Michael Jordan egyesítette erejét, hogy létrehozzák saját NASCAR Cup-csapatukat.

A Toyota zászlaja alatt nevező gárda egyetlen autóval fogja képviseltetni magát a pályán, amelynek charterét a Germain Racingtől vásárolták meg.

Az alakulat többségi tulajdonosának Jordan számít.hirdetés


További részleteket a programról későbbre ígértek, az azonban már most hivatalosnak tekinthető, hogy a versenyzőjük Bubba Wallace lesz.


hirdetés


“Észak-Karolinában nőttem fel, a szüleim rendszeresen kivittek engem és a testvéreimet a versenyekre” – nyilatkozta Jordan, aki nem csak hosszú évek óta ápol szoros barátságot Hamlinnel, de még szponzorként is segíti.

“Egész életemben NASCAR-rajongó voltam. Nagyon izgalmas a lehetőség, hogy jó barátommal, Denny Hamlinnel közösen saját csapatom lehet és Bubba Wallace fog nekünk vezetni. Eddigi története során a NASCAR küszködött a sokszínűséggel és nagyon kevés fekete csapattulajdonos volt jelen a sportban. Az időzítés most tökéletes. A NASCAR folyamatosan fejlődik, egyre jobban felkarolja a társadalmi változások szükségességének ügyét. Jó esélyként tekintek erre, hogy új közönséget edukáljak, valamint több lehetőséget nyissak a feketéknek a motorsport világában.”

A szervezet külön sajtóközleményben fogadta a szupersztár érkezését.

“Büszkeséggel teli üdvözöljük Michael Jordant a NASCAR családjában. Alig várjuk, hogy láthassuk versenyezni 2021-ben Michaelt, Denny Hamlint és Bubba Wallace-t. Michael egy ikon, ünnepelt bajnok, akit heves versenyszelleme tett minden idők egyik legnagyobb sportolójává. A jelenléte a NASCAR legmagasabb kategóriájában csak még tovább erősíti az izgalmakat és tovább lendíti a sportunk növekedését. Hatalmas sikert kívánunk Michaelnek és csapatának.”

A gárda léterjötte nem befolyásolja Hamlin versenyzői karrierjét. A háromszoros Daytona 500-győztes pilótát jövőre is a Joe Gibbs Racing 11-es számú Toyotájának volánja mögött kell keresni.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy