NASCAR: A COTA már jövőre beléphet a Cup naptárába

NASCAR: A COTA már jövőre beléphet a Cup naptárába
Tony Stewart 2019-ben, az Amerikai Nagydíj előtt vitte pályára az SHR autóját a COTA-n (credit:NASCAR)
NASCAR: A COTA már jövőre beléphet a Cup naptárába

A legfrissebb sajtóinformációk szerint 2021-ben már a Circuit of the Americast is útjába fogja ejteni a NASCAR Cup Series mezőnye.

A szervezet egyelőre még nem ismertette a jövő évi menetrendet, a The Athletic azonban belső forrásokra hivatkozva, már kész tényként közli az austini road érkezését.

A 3.426 mérföld hosszú, 20 kanyarból álló pálya a Cup harmadik texasi futama lehet, várhatóan azonban ebből csak kettő lesz pontozásos.


hirdetéshirdetésA Texas Motor Speedway mindeddig évi két versenyt rendezett – egyet tavasszal, egyet pedig ősszel, a rájátszás részeként.

A NASCAR viszont úgy tervezi, hogy 2021-től már erre a másfél mérföldes oválra költözteti át az ikonikus, májusi All-Star Race-t.

Ez természetesen nem egy plusz versenyt jelent a TMS számára. Az ASR miatt ugyanis el fogják veszíteni valamelyik “éles” fordulójukat, amelynek helyét a naptárban a COTA kaphatja meg.

Az All-Starnak tradicionálisan a Charlotte Motor Speedway adott otthont, idén azonban a koronavírus-járvány miatt kénytelenek voltak Bristolra áttenni.

A COTA szám szerint az ötödik road-állomása lehet a Cup menetrendjének.

Az eddig megszokott Watkins Glen, Sonoma és a charlotte-i roval mellett jövőre a Daytona International Speedway belső, technikás vonalvezetésén is egymásnak feszülhet a mezőny. Ez utóbbin a szezont elindító, pontozáson kívüli – mindeddig az oválon rendezett – Busch Clashre kerül sor.

Nem a COTA lesz az első új pálya a Cup 2021-es naptárában.

A NASCAR júniusban jelentette be a Nashville Superspeedway belépését.

Az 1.3 mérföldes ovál korábban már vendégül látta a Truck Seriest és az Xfinity Seriest, a királykategória autói azonban jövőre fognak először birtokukba venni.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy