NASCAR: A Chip Ganassi Racing megnevezte legújabb versenyzőjét

NASCAR: A Chip Ganassi Racing megnevezte legújabb versenyzőjét
NASCAR: A Chip Ganassi Racing megnevezte legújabb versenyzőjét

A Chip Ganassi Racing hivatalosan bejelentette, hogy a 2021-es Cup-szezonban Ross Chastain fogja vezetni a gárda 42-es számú Chevrolet-ját.

“Nem tudom eléggé megköszönni ezt a lehetőséget Chipnek” – idézi a CGR által kiadott sajtóközlemény a 27 éves pilótát. “A csapat 2018-ban már bizalmat adott nekem, ez pedig valódi fordulópontnak bizonyult a karrierem terén. Rendkívül boldog vagyok, hogy újra csatlakozhatok hozzájuk. Mindig is az volt a célom, hogy egy versenyképes autóban ülhessek a Cup Seriesben. Nagyon várom, hogy pályára hajthassak egy ilyen erős gárdával.”


hirdetés


Chastain két évvel ezelőtt került be Ganassiék utánpótlás-programjába.hirdetés


A csapat színeiben összesen három versenyen indult a nemzeti másodosztályt képező Xfinity Seriesben, a Las Vegas Motor Speedwayen pedig megszerezte legelső győzelmét a szériában.

Az eredeti tervek szerint 2019-ben teljes szezonos pilóta lett volna. Ez a program azonban nem valósult meg, miután kiderült, hogy a főszponzor DC Solar gazdasági bűncselekmények sorozatát követte el. Az ügyben az FBI indított nyomozást, a cég pedig hamarosan beszüntette működését.

Chastain 2018-19-ben már full idényt ment a Cupban. Az alacsony költségvetésű Premium Motorsportsnál azonban nem sok esélye volt a kiugró eredményekre.

A fiatal pilóta – aki előszeretettel versenyez szimultán a nemzeti NASCAR-kategóriákban – idén a Roush Fenway Racing színeiben három királykategóriás futamon vett részt, mint a Daytona 500-on megsérült Ryan Newman helyettese. Legjobb befutóját a fontanai Auto Club Speedwayen érte el a tizenhetedik hellyel.

A CGR 42-es volánját jelenleg a veterán Matt Kenseth birtokolja. A 48 éves pilóta a járványszünet utáni első, darlingtoni versenyen tért vissza, miután rasszistának minősített kijelentése után kirúgták az autó addigi pilótáját, Kyle Larsont.

Az 1-es számú Chevyt jövőre is Kurt Busch vezeti.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy