NASCAR: Harvick nyert Bristolon, négy versenyző búcsúzott a rájátszástól

NASCAR: Harvick nyert Bristolon, négy versenyző búcsúzott a rájátszástól
credit:NASCAR
NASCAR: Harvick nyert Bristolon, négy versenyző búcsúzott a rájátszástól

A Bristol Motor Speedway félmérföldes oválján került sor a 2020-as NASCAR Cup-szezon rájátszásának harmadik fordulójára.

A járvány óta rendezett legnagyobb számú, mintegy 30.000 fős helyszíni közönség előtti futam kockás zászlajakor Kevin Harvick örülhetett a legjobban.

A Stewart Haas Racing veteránja nagyot csatázott Kyle Busch-sal, hogy aztán a végén megszerezze idei kilencedik, teljes főkategóriás karrierjét tekintve pedig az ötvennyolcadik győzelmét.

Az elsőségek számát nézve Harvick máris eddigi pályafutása legsikeresebb idényének tekintheti a mostanit. Ezt megelőzően 2018-ra volt datálható az egyéni csúcsa, amely évben összesen nyolcszor látogatott el a Victory Lane-re.hirdetéshirdetés


Az aktív mezőnyt tekintve legtöbb – szám szerint nyolc – bristoli győzelemmel rendelkező Kyle Buschnak végül be kellett érnie a második hellyel.

A 35 éves sztár csak a mezőny végéről indulhatott, miután autója kétszer is megbukott a rajt előtti technikai ellenőrzésen.

A verseny folyamán sikerült felküzdenie magát az élre és összesen 159 körön át haladt vezető pozícióban.

A hajrában viszont alulmaradt Harvickkal szemben, aminek köszönhetően a kétszeres, egyben regnáló bajnok nyeretlenségi sorozata immár huszonkilenc verseny óta tart.

A fiaskó után Busch a lekörözötteket – különösképpen Joey Loganot, Joey Gase-t és Garrett Smithleyt – tette felelőssé, mondván ha ők nem lettek volna az útjában, akkor be tudta volna fogni HarvickotA képzeletbeli dobogó harmadik fokát Busch csapattársa, a rájátszásban nem szereplő Erik Jones foglalhatta el.

Top 5-ös eredménnyel zárta még az éjszakát Tyle Reddick és Aric Almirola is.

“Az idei év nagyon furcsa, a pályán viszont egészen egyszerűen hihetetlen szezonunk van!” – nyilatkozta Harvick az NBC-nek. “Nem lehetek elég hálás a Stewart-Haas Racingnek.”

Ha a 44 éves klasszis a hátralévő hét versenyből még egyet behúz – amire nagyon nagy esély van – , akkor ő lehet az első pilóta 2007 óta, aki egyetlen idényben tíz győzelmet is ünnepel. Ezt a bravúrt tizenhárom évvel ezelőtt a későbbi hétszeres bajnok Jimmie Johnsonnak sikerült bemutatnia.

A modern Cup-éra rekordját tizenhárom első hellyel Jeff Gordon tartja 1998-ból.


hirdetés


A mostani, bristoli verseny egyben a rájátszás első szakaszának zárása is volt, ami azt jelentette, hogy négy pilóta elbúcsúzhatott a bajnoki címről szőtt álmaitól.

A búslakodók névsorát Ryan Blaney (Team Penske), William Byron (Hendrick Motorsports), Matt DiBenedetto (Wood Brothers Racing) és az újonc Cole Custer (Stewart-Haas Racing) alkotja.

A playoff tizenhat fős mezőnyéből tehát már csak tizenketten – Harvick, Logano, Denny Hamlin, Chase Elliott, Kyle Busch, Austin Dillon, Brad Keselowski, Alex Bowman, Martin Truex Jr., Aric Almirola, Kurt Busch és Clint Bowyer – vannak meccsben a kupáért.

A top 12-es szegmens soron következő három futama (Las Vegas, Talladega, charlotte-i roval) után a szabályok értelmében újabb négy versenyző fog kiesni.

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy