Nézők előtt rendezik az IndyCar indianapolisi duplafordulóját

Nézők előtt rendezik az IndyCar indianapolisi duplafordulóját
credit:IndyCar


Idén először a rajongók előtt is megnyitják az Indianapolis Motor Speedway kapuit.

Szeptember 18-án, pénteken hivatalos bejelentésre került, hogy napi tízezer fizető néző előtt fogják megrendezni az IndyCar október 2-3.-án esedékes Harvest Grand Prix-jét.

A duplafordulós hétvége vészmegoldásként került be a széria versenynaptárába, miután több futamot is törölni kellett a világjárvány miatt.


hirdetés


Az NBC-vel kötött televíziós szerződés, továbbá a csapatok kiemelt támogatóival érvényben lévő kontraktusok értelmében azonban minden körülmények között garantálniuk kellett a minimum tizennégy futamból álló menetrendet.

Ebből adódóan négy pálya – Iowa, Road America, Gateway, Mid-Ohio – is két versenyt rendezett az eredetileg tervezett egy helyett, a Roger Penske tulajdonában lévő IMS pedig egyenesen négy viadalt bonyolít le.

A július 4-ei, road pályás GMR Grand Prix, valamint az augusztus 23-ai Indianapolis 500 zárt kapuk mögött zajlott le. Utóbbi esetében szinte az utolsó pillanatig tervben volt a lelátók limitált megnyitása, a biztonságos lebonyolítás érdekében pedig még egy közel száz oldalból álló protokollt is kidolgoztak járványügyi szakértők bevonásával.

Ennek ellenére végül mégis teljesen üres nézőtér előtt voltak kénytelenek lefutni a világ legnagyobb múltú pályaversenyét.

Mindez azt is jelenti, hogy az IMS – amely a tél folyamán több millió dollárt költött felújítására – az idei év elmúlt részében alig tett szert bevételre.

Éppen ezért a Harvest GP-re történő jegyértékesítés létfontosságúnak tekinthető.