NASCAR: Daly és Pastrana csapattársak lesznek Las Vegasban

NASCAR: Daly és Pastrana csapattársak lesznek Las Vegasban
Conor Daly (credit:IndyCar)
NASCAR: Daly és Pastrana csapattársak lesznek Las Vegasban

Conor Daly és Travis Pastrana fogja vezetni a Niece Motorsports autóit a NASCAR Gander RV & Outdoors Truck Series szeptember 25-ei, Las Vegas Motor Speedwayen rendezendő versenyén.

A duó már jól ismeri egymást az LCQ League virtuális pályáiról, jelen szerződés értelmében pedig végre élesben is megmérkőzhetnek egymás ellen.

“Alig várom, hogy az LCQ-béli rivalizálásunkat a való világra is átültessük” – idézi a hivatalos sajtóközlemény Pastranát. “Nagyon sok tanácsot kaptunk, beleértve a szintén LCQ-tag Parker Kligermantól is. Kíváncsi vagyok, hogy az a rengeteg iRacinggel töltött óra mennyire lesz kifizetődő az igazi pályán, különösen Conor számára, aki még soha nem vezetett élesben NASCAR truckot. Nagy valószínűséggel ő az első ember a történelemben, aki úgy debütál egy professzionális versenysorozatban, hogy a zöld zászló előtt egyetlen kört sem tett meg ezzel az autóval. Conor fenomenális IndyCar-pilóta, gyorsan tanul és szerintem sokakat meg fog lepni.”


hirdetéshirdetésDaly eddig csak egyetlen NASCAR-futamon vett részt a nemzeti másodosztályt képező Xfinity Series mezőnyében. A 2018-as, Road Americán lebonyolított versenyt a 31. helyen zárta.

Az amerikai pilóta két évvel ezelőtti programja eredetileg több fordulóra szólt a Roush Fenway Racinggel.

Balszerencséjére azonban pontosan akkor került felszínre, hogy édesapja, Derek Daly még a nyolcvanas években – jóval fia születése előtt -, egy interjú során nyilvánosan használta a ‘nigger’ kifejezést.

A botrány következtében az Eli Lilly and Company gyógyszergyár azonnali hatállyal megszüntette szponzorációs együttműködését Conorral.

Daly és Pastrana mostani versenye az iRacing, az Elliott’s Custom Trailers, a Pit Viper és a Fatheadz támogatásának köszönhetően jött létre.

“Nagyszerű partnereink vannak, aminek révén meg tudtuk valósítani ezt a vad ötletet” – mondta Conor. “Nem lehetek elég hálás nekik. Az egyetlen célom, hogy legyőzzem a legendás Travis Pastránát. Pár hónappal ezelőtt a farmján jártam, számos járművet kipróbáltam, de mellette abszolút kezdőnek tűntem mindegyikkel. Az is tény viszont, hogy dirtön csapattuk. Most eljött az idő arra, hogy a Las Vegas Motor Speedway döntött oválján feszüljünk egymásnak.”hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy