IndyCar: Teljes szezonos pilótaként tér vissza a mezőnybe Sébastien Bourdais

IndyCar: Bourdais jövőre újra teljes szezonos pilótája lesz a mezőnynek!
credit:IndyCarAz AJ Foyt Racing hivatalosan bejelentette, hogy az IndyCar idei szezonjának hátralévő, három futamán Sébastien Bourdais fogja vezetni a 14-es számú Dallara-Chevyt.

A szerződés ráadásul nem csak az idei fordulókra vonatkozik, lévén a veterán francia a teljes, 2021-es idényben is marad a gép volánja mögött.

Ennek megfelelően Bourdais az október 2-án esedékes, indianapolisi duplaforduló első versenyén ejti meg éles debütálását az aeroscreennel felvértezett autóban.


hirdetés


A 41 éves pilótát tavaly ősszel, a Honda nyomására tette lapátra a Dale Coyne Racing, miután nem tudott pontot szerezni a japán márkának a gyártók bajnokságában (ez teljesen más pontozási formátum alá esik, mint a versenyzői, valamint az autók rangsorát eldöntő rendszer).

Bourdais a kirúgását követően szinte azonnal megállapodott az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben szereplő JDC-Mustang Sampling Racinggel, később pedig egy részidős IndyCar-programot is összehozott Foytékkal.

A világjárvány azonban átírta a számításait, így a csapat színeiben történtő bemutatkozása csak most valósulhat meg – immár egy full szezonos kontraktussal kiegészülve.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy