NASCAR: Kyle Larson válthatja Jimmie Johnsont a Hendrick Motorsportsnál?

NASCAR: Kyle Larson válthatja Jimmie Johnsont a Hendrick Motorsportsnál?
NASCAR: Kyle Larson válthatja Jimmie Johnsont a Hendrick Motorsportsnál?

A NASCAR Cup Series 2021-es szezonját tekintve a legégetőbb kérdés jelenleg az, hogy ki veszi át Jimmie Johnson helyét a Hendrick Motorsportsnál.

A hétszeres bajnok távozása után üresen maradó autóra számos pilóta pályázik, sajtóértesülések szerint azonban a legnagyobb esélyesnek jelenleg Kyle Larson számít.

Az áprilisi, rasszistának minősített botránya után kegyvesztetté vált pilóta az elmúlt hónapokban az amerikai dirt pályákon halmozza a sikereket. A NASCAR-ba történő visszatéréséről azonban meghurcoltatása ellenére egy pillanatra sem mondott le.


hirdetéshirdetésMár tavasszal elvégezte a számára kötelezően előírt érzékenyítő tréninget, a hírek szerint pedig augusztusban már beszélt a NASCAR-tól a felfüggesztése felülvizsgálatának lehetőségéről is.

Korábban a legtöbben úgy gondolták, hogy jó barátja, Tony Stewart adhatja meg neki a második esélyt a Stewart-Haas Racing kötelékén belül.

A jelek szerint azonban az SHR jövőre is meg akarja tartani Clint Bowyert, aki mellé a csapatot most az Xfinity Seriesben szolgáló Chase Briscoe-t szeretnék nevezni.

A legfrissebb sajtóértesülések alapján a befutó Rick Hendrick alakulata lehet.

A FOX Sports riportere, Bob Pockrass Twitterén belső forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a HM nagyon komolyan vizsgálja Larson leigazolásának lehetőségét.

A csapat a Chevrolet színeiben versenyez, amely márka azonban a botrány után felfüggesztette minden együttműködését a fiatal pilótával.

Hendrick viszont nagyon szoros kapcsolatot ápol a csokornyakkendősökkel, így minden esély megvan arra, hogy képes lesz rábírni őket álláspontjuk megváltoztatására.

Az utóbbi időben a rasszizmus elleni harc elkötelezett hívévé vált Larson iránt más NASCAR-gárdák is érdeklődnek. Közéjük tartozik a Richard Petty Motorsports.

Az RPM minden igyekezete ellenére sem tudta megtartani 2021-re Bubba Wallace-t, így a 43-as gép gazdátlannak számít a következő idényre nézve.

A csapat társtulajdonosa, Andrew Murstein ennek kapcsán elismerte, hogy Larson is a radarjukon szerepel a jövőre nézve.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy