IndyCar: Power megszerezte a 60. pole-ját, Dixon bajban van

IndyCar: Power megszerezte a 60. pole-ját, Dixon bajban van
credit:IndyCar


Will Power kezdheti meg az élről az IndyCar Mid-Ohió-i duplafordulójának szombati versenyét.

A Team Penske pilótája ezzel főkategóriás karrierje hatvanadik pole-ját ünnepelhette.

A 39 éves ausztrál mellől a szabadedzést megnyert Ryan Hunter-Reay várhatja a rajtot jelző zöld zászlót az Andretti Autosport nagy örömére.

Az összetett pontverseny második helyén álló Josef Newgarden a harmadik legjobb időt produkálta a kvalifikáció utolsó, Fast 6 szegmensében. A Team Penske kétszeres bajnoka Conor Dalyvel (Ed Carpenter Racing) osztozik a második soron.


hirdetés


A Meyer Shank Racing 60-as Dallara-Hondáját vezető Jack Harvey az ötödik pozíciót szerezte meg, míg a hatodik helyről Alexander Rossi startol Andrettiék 27-es gépének volánja mögött.

A bajnokság éllovasa, Scott Dixon nagy meglepetésre azonban már a csoportkörben elvérzett, így csak a tizenhetedikként rajtolhat.

„Fogalmunk sincs, hogy mi történt” – mondta a hatszoros Mid-Ohió-i futamgyőztes.

„Az egyensúly a reggeli gyakorláson nagyon jó volt. Talán az abroncsokkal volt gond, esetleg a mi figyelmünket kerülte el valami. Nyilvánvalóan ez az eredmény rosszul érint bennünket. Nem tudunk mást tenni, mint változtatni a stratégiánkon. Kemény lesz.”

Nem tudni, hogy a kettő összefügg-e, de Dixon – aki 2014-ben a 22. helyről indulva győzött ezen a pályán – már az edzésen is elvesztette egy pillanatra az uralmát a 9-es Dallara-Honda felett, de szerencsére csak kicsúszás lett a vége és nem keletkezett kár a gépben.

Patricio O’Ward viszont konkrétan a gumifalba csapódott reggel, de az Arrow McLaren SP gárdájának sikerült megjavítani az autót a kvalifikációra. Az összetett harmadik helyén jegyzett 21 éves mexikóinak azonban nem sikerült túljutnia a csoportkörén, aminek következtében csak a tizenötödik rajthelyet tudhatja magáénak.