Larson után újabb versenyzőt függesztett fel a NASCAR “elfogadhatatlan viselkedés” miatt

Larson után újabb versenyzőt függesztett fel a NASCAR “elfogadhatatlan viselkedés” miatt
Mike Wallace - JD Motorsports, Xfinity Series (credit:NASCAR)
Larson után újabb versenyzőt függesztett fel a NASCAR “elfogadhatatlan viselkedés” miatt

A NASCAR hivatalos sajtóközleményben jelentette be, hogy határozatlan időre felfüggeszti az Xfinity Seriesben jelenleg részidős programot teljesítő Mike Wallace-t.

A szervezet a döntést azzal indokolta, hogy a veterán pilóta megsértette a szabálykönyvben előírt, magatartási irányelveket.

Ennek 12.8.1.e pontja kimondja, hogy a NASCAR-on belül tevékenykedő személyek nem nyilvánulhatnak meg negatívan embertársaikról bőrszínük, nemük, szexuális beállítottságuk, vallásuk, életkoruk, származásuk, vagy fogyatékosságuk okán.


hirdetéshirdetésAkárcsak az áprilisban, élő stream közben ‘niggerező’ Kyle Larson esetében, Wallace-nak is kötelezően részt kell vennie egy érzékenyítő tréningen. A NASCAR-nál csak ennek elvégzése után kérvényezheti az ügyének felülvizsgálatát.

“Nyitott vagyok a különböző emberek politikai nézeteire” – írta Facebook-oldalán a versenyző a felfüggesztés bejelentése után. “Egy híres, négycsillagos tábornok azt mondta nekem, ‘Mike,adok neked egy tanácsot, soha ne bonyolódj politikai, vagy vallási vitákba, ha nem vagy tényleg nagyon okos’. Ekkor megkérdeztem tőle, hogy mit is ért ezalatt, mire ő azt válaszolta: ‘Olyan ez, mintha egyélű borotvapengén egyensúlyoznál, ha megcsúszol, akkor megvágod magad’. Gondolkodjunk el ezen, mielőtt még buta, tudatlan posztokat tennénk közzé. A tanulsága ennek a történetnek, hogy sokszor csak ismételgetjük azt, amit hallunk, miközben nem tudunk róla semmit. Legyen pozitív napotok!”

A NASCAR nem ismertette, hogy mi volt Wallace konkrét “bűne”.


hirdetés


Annyi azonban bizonyos, hogy Wallace az utóbbi időben számos olyan bejegyzést is közzétett a személyes Facebook-profilján, amelyek finoman szólva sem illenek bele a szervezet által hónapok óta prioritásnak tekintett Black Lives Matter mozgalom narratívájába.

A Donald Trump újraválasztása mellett is nyíltan kampányoló versenyző többek között megkérdőjelezte a színesbőrűeket érintő hátrányos megkülönböztetést, olyan statisztikát tett közzé, amely szerint a legtöbb gyilkosságot feketék követik el, továbbá arra is felhívta a figyelmet, hogy a történelem során nem csak a fehérek tartottak rabszolgákat.

Mindemellett egy olyan képet is megosztott, amelyen a BLM egyik alapítója Charles Wade szerepelt, akit négy évvel ezelőtt tartóztattak le gyermek-szexkereskedelem, azaz “modern rabszolgaság” miatt.
hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy