IndyCar: A McLaren érdeklődik Sergio Perez iránt

IndyCar: A McLaren érdeklődik Sergio Perez iránt
Patricio O'Ward /#5/ és Oliver Askew /#7/ - (credit:IndyCar)Sergio Perez az utóbbi években többször is elmondta, hogy a jövőben szívesen kipróbálná magát az Indianapolis 500-on.

Az elmúlt napok eseményeinek tükrében pedig reális esély is nyílhat arra, hogy a mexikói akár már 2021-ben tiszteletét tegye az IMS 2.5 mérföldes oválján.

A 30 éves pilóta karrierjének folytatása egyelőre teljes mértékben nyílt, amit látva az Arrow McLaren SP nem is habozott kifejezni érdeklődését a szolgálatai iránt.

„Valószínűleg az F1-ben marad, szerintem vagy a Haasnál, vagy az Alfa Romeónál” – nyilatkozta az Autosportnak Zak Brown. „Ha viszont nyitott az IndyCar felé, akkor mi határozottan érdeklődünk iránta. Ő egy nagyszerű versenyző.”


hirdetés


Az AMSP két teljes szezonos autóval versenyez a szériában Patricio O’Warddal és Oliver Askew-val a volán mögött.

A gárda még kora tavasszal úgy tervezte, hogy az idény második felében több versenyen is hadrendbe állítja a harmadik Dallara-Chevyjét is. A járvány kitörése miatt azonban ebből csak az Indianapolis 500 valósult meg a már korábban bejelentett Fernando Alonsóval a cockpitben.

„Három autó versenyeztetésének finanszírozására lenne szükségünk, jelenleg viszont csak kettő anyagi háttere biztosított” – ismerte el Brown.

„Ebből adódóan nem vagyunk abban a helyzetben, hogy akár már ma leszerződtessük Perezt. Ugyanakkor figyelembe véve azt a támogatást, amivel ő rendelkezik, a csapatunk kereskedelmi tevékenységét, valamint azt az izgalmat, amit egy olyan pilóta váltana ki, amilyen Sergio, mi nyilvánvalóan meg fogjuk vizsgálni, hogy össze tudnánk-e hozni valamit közösen.”

Úgy fest ráadásul, hogy a McLaren nem egyedüliként feni a fogát Perezre. Meg nem erősített hírek szerint a tehetséges versenyzőre többek közt a Team Penske is felfigyelt.