NASCAR: Bubba Wallace otthagyja a Richard Petty Motorsportsot

NASCAR: Bubba Wallace otthagyja a Richard Petty Motorsportsot
credit:NASCAR


A Richard Petty Motorsports mindent megtett annak érdekében, hogy a jövőben is versenyzőjeként tudhassa Bubba Wallace-t.

A gárda nem volt rest még tulajdonrészt is felajánlani a 26 éves alabamainak, de végül ez sem lett elegendő.

„Ma reggel Darrell ‘Bubba’ Wallace Jr. arról tájékoztatta a Richard Petty Motorsportsot, hogy nem kíván visszatérni a csapathoz a 2021-es NASCAR Cup Series szezonba” – áll az RPM hivatalos sajtóközleményében.

„Az idény hátralévő részében még Wallace fog ülni a 43-as számú Chevrolet Camaro ZL1 1LE volánja mögött. Várakozással tekintünk a csapatunk életének következő fejezetére. Az ikonikus, 43-as leendő pilótáját a későbbiekben ismertetjük.”


hirdetés


Wallace az elmúlt hónapokban az USA egyik legismertebb sportolójává vált, köszönhetően a Black Lives Matter mozgalomban való szerepvállalásának.

Ebből adódóan számos személyes szponzorra tett szert, legutóbb pedig a Urban Outfittersszel partnerségre lépve piacra dobta saját ruhamárkáját is.

„Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést” – írta közösségi oldalain Bubba. „Mélységesen tisztelem Richard Pettyt és családját, de úgy éreztem, itt az ideje annak, hogy más vegye át a 43-ast. Még van kilenc közös futamunk, remélem sikerül a 2020-as idényt jó eredménnyel zárni.”

A NASCAR főkategóriájának egyetlen afroamerikai pilótáját a hírek szerint már számos csapat megkörnyékezte, de arról egyelőre nincs konkrét információ, hogy végül melyik ajánlatot fogadja el.

Wallace 2017-ben debütált a Cupban, győzelmet azonban még nem sikerült szereznie. Eddigi 103 futamából kilencet zárt a top 10-ben, egyéni legjobb eredményét a 2018-as Daytona 500-on szerezte, amelyen a másodikként intették le.

Az idei szezont tekintve nem tudta beverekdni magát a bajnoki címért folyó rájátszás tizenhat fős mezőnyébe és jelenleg az összetett tabella huszonharmadik helyén áll.