HIVATALOS: Jimmie Johnson megállapodott a Chip Ganassi Racinggel

HIVATALOS: Jimmie Johnson megállapodott a Chip Ganassi Racinggel
Johnson a jlúlius végén rendezett IndyCar-tesztjén (credit:IndyCar)

Különleges megállapodást kötött Jimmie Johnson a Chip Ganassi Racinggel egy potenciális, jövőbeli IndyCar-porgram kapcsán.

A teljes szezonos NASCAR-karrierjére idén év végén pontot tevő hétszeres bajnok már augusztus közepén elmondta, hogy tervei szerint két idényre kötelezné el magát az amerikai open-wheel szakág csúcsán.

A 45 éves kaliforniai utcai és épített pályákon csatlakozna a mezőnyhöz, de az aeroscreen hatékonyságát látva nem tartja kizárnak az Indianapolis 500-on való részvételt sem.

hirdetés


Ebben nagy segítségére lesz a Chip Ganassi Racing, amelynek 10-es számú Dallara-Hondáját július végén már tesztelhette is az IMS road vonalvezetésén.

A csapat jelenleg is keményen dolgozik azon, hogy a 2021-22-es szezonokra megteremtsék a szükséges szponzorációs hátteret.

„Óriási lehetőség számunkra az, hogy olyan versenyzőkkel dolgozhatunk, mint Scott Dixon és Jimmie” – nyilatkozta az AP-nek Ganassi.

„Mindneki tudja, hogy én szeretem a győzteseket. A cél az, hogy indítsuk Jimmie-t egy Indy-autóban minimum az elkövetkezendő két szezonban, hogy megmutassuk az emberekeknek, komolyan gondoljuk ezt a programot. Fontosnak tartottuk, hogy mielőbb megszilárdítsuk ezt a partnerséget és elkezdjünk építeni a financiális részt.”


hirdetés


Johnson szerint a szponzoráció megvalósítása egyelőre széles skálán mozog.

„Vannak, akik mind a [várhatóan] tizenkét IndyCar-futamom iránt érdeklődnek, de olyan forgatókönyvet sem zárunk ki, amelyben három-négy versenyes csomaggá alakítanánk a naptáramat, így a szponzorok eldönthetnék, melyek a legfontosabbak számukra. Az igazi cél persze az, hogy egyetlen támogató kísérjen. Így volt ez a karrierem során végig, először a Lowe’s-szel [2002-2017], majd az Ally révén [2018-2020], úgyhogy tudom, egy ilyen szerződés lenne a későbbiekben is a legoptimálisabb.”

A megállapodás ráadásul nem csak az IndyCarra vonatkozik, miután a CGR azt sem zárja ki, hogy Johnson néhány Cup-futamon is autóba ül a gárda színeiben.

JJ a jövő évi naptárát körülbelül tizenöt futamosra tervezi, így az IC mellett marad hely pár kiemelt NASCAR-fordulónak is. Az egyik ilyen a Darlington Raceway ikonikus Southern 500-a, de meg szeretne célozni még superspeedwayes és roadon rendezendő versenyeket is.

Nagyon sok akadályt kell átugrani ehhez, de én mindenre nyitott vagyok” – szögezte le a pilóta.

Az egyik fő gond az, hogy Ganassiék a NASCAR-ban Chevyvel versenyeznek, amely gyártó a Honda egyetlen versenytársa jelenleg az IndyCarban.

A Chevrolet Johnsont teljes Cup-karrierje során támogatta, a mostani szerződés azonban érthető módon megnehezíti a folytatást.

„Beszéltem a barátaimmal a Chevynél és teljesen megértik a döntésemet. Chip velük teljesíti a NASCAR-programját, de az IndyCarban is nyert nekik bajnoki címet. A mostani helyzet nem túl ideális, de tisztában vannak azzal, hogy mekkora lehetőség is ez most nekem. Remélem, megtaláljuk a módját annak, hogy továbbra is versenyezhessünk együtt.”