Félmérföldes, döntött ovállá alakítják a fontanai Auto Club Speedwayt

Félmérföldes, döntött ovállá alakítják a fontanai Auto Club Speedwayt
credit:NASCAR


A The Atlantic értesülései szerint a NASCAR kedden hivatalosan benyújtotta terveit a San Bernardino megyei kormányzatnak az Auto Club Speedway radikális átalakítása kapcsán.

A szervezet érdekeltségi körébe tartozó International Speedway Corporation tulajdonában lévő, kétmérföldes ovál hosszát negyedére kívánják csökkenteni, egy félmérföldes, döntött pályát létrehozva.

A precedens értékű átépítés a kaliforniai Fontanában elterülő létesítmény teljes infrastruktúráját magában foglalja. A vonalvezetés drasztikus lerövidítése miatt felszabaduló terület egy részét várhatóan eladásra kínálják majd.hirdetésA NASCAR Cupban 2022-ben debütáló új autó után szabadon „Next Gen in California” névre hallgató projekt értelmében az új pálya előreláthatólag a Martinsville Speedwayhez hasonló hosszú egyeneseket, valamint a Bristol Motor Speedwayre hajazó, nagy dőlésszögű kanyarokat tartalmaz majd.

Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy ezen ambiciózus projektünk mit is jelenthet majd a hűséges, dél-kaliforniai rajongóink számára” – nyilatkozta a NASCAR fejlesztésekért felelős ügyvezetője, Craig Neeb.

„Még mindig a folyamat elején járunk. Ez az első lépés annak érdekében, hogy egy modern pályát hozzunk létre, ahol akciódús versenyeket tudunk rendezni, amit a rajongóink szeretni fognak. A helyszíni nézőknek testközeli élményben lesz résük, a tovább fejlesztett lelátók, páholyok és vendégfogadó egységek révén az Auto Club Speedway a piac egyik vezető szórakoztató létesítménye lesz.”

Ha minden az elképzelések szerint alakul, akkor a munkálatokat a 2021-es, tavaszi versenyt követően kezdik meg.A NASCAR által bemutatott tervezet a félmérföldes ACS-ről: