Szó szerint felszántotta Braden Eves sisakját az IMS aszfaltja

Szó szerint felszántotta Braden Eves sisakját az IMS aszfaltja
credit:Braden Eves/Instagram

Sisakjának mondott köszönetet Braden Eves, amiért az funkcióját tökéletesen ellátva megmentette az életét.

A 21 éves amerikai az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetésén, csütörtökön rendezett Indy Pro 2000 versenyen szenvedett súlyos balesetet.

A felfüggesztés meghibásodásának következtében az autó az 1-es kanyarban felemelkedett, bukfencek sorozata után a külső falnak csapódott, majd a pálya közepén, fejjel lefelé állt meg.


hirdetés


Evest a bukás után súlyos állapotban szállították körházba, ahol megállapították, hogy eltört két nyaki csigolyája, továbbá a jobb szeme feletti terület is komolyan megsérült.

A tavaly USF2000 bajnoki címet szerzett versenyző Instagramon osztott meg egy, a sisakjáról a baleset után készült képet. Ezen tökéletes látni, hogy a fejfedőt konkrétan felszántotta a pálya aszfaltja.


Kapcsolódó:

>>>>>Horrorbukás miatt kellett idő előtt leinteni az Indy Pro indianapolisi futamát>>>>>Súlyosan megsérült az IMS-en nagyot bukó Indy Pro-pilóta


A szériában használt Tatuus PM-18 cockpit-védelmét az IndyCar 2019-es szezonjából jól ismert ‘Korszerűsített frontális védelem’, angol mozaikszóval az AFP látja el. A kicsi, dobozszerű elem az autó elején helyezkedik el, a funckiója pedig az, hogy az alacsonyan érkező törmeléket eltérítse.

A versenygép aeroscreennel, vagy halóval történő kiegészítése a jelenleg használt monocoque-kal nem kivitelezhető.

A Road to Indy programot irányító Andersen Promotions tulajdonosa, Dan Anderson azonban elmondta, hogy “sürgősségi jelleggel” vizsgálják egy teljesen új autó lehetőségét. Pontos időtervvel azonban egyelőre nem rendelkeznek.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy