Montoya: Nem az a srác vagyok, aki bármit elvállal csak azért, hogy versenyezhessen

Montoya: Nem az a srác vagyok, aki bármit elvállal, csak azért, hogy versenyezhessen
credit:IMSA

Montoya: Nem az a srác vagyok, aki bármit elvállal, csak azért, hogy versenyezhessen

Néhány héttel ezelőtt került hivatalos bejelentésre, hogy 2021-től elválnak a Team Penske és az Acura útjai.

A Honda luxumárkájával történt szakítás következtében a csapat jövője egyelőre bizonytalan az IMSA-ban, így Penske-ék már engedélyezték is versenyzőiknek – Juan Pablo Montoyának, Helio Castronevesnek, Ricky Taylornak és Dane Cameronnak -, hogy más gárdáknál kopogtassanak.

A történteknek a pilótakvartett két nagyöregje, az idén egyaránt 45 esztendős Helio Castroneves és Juan Pablo Montoya lehet a legnagyobb kárvallotja.

Akárcsak előbbi brazil, JPM is kategorikusan kijelentette, esze ágában sincs visszavonulni. “Mezőnytöltelék” azonban nem akar lenni.

hirdetés
“Nem tudom, mit hoz a jövő” – nyilatkozta a kolumbiai a RACER-nek. “Őszintén mondon, jelenleg fogalmam sincs. Továbbra is versenyezni akarok, de csak akkor, ha jó lehetőség kínálkozik arra, hogy eredményeket érjek el. Én nem olyan srác vagyok, aki bármit elvállal, csak azért, hogy a pályán legyen. Ha adódik valami, ami felkelti az érdeklődésem, akkor benne vagyok abban, hogy beszéljünk róla.”

Sajtóinformációk szerint Montoya már megkeresett néhány nagyobb IndyCar és IMSA-csapatot, de egyelőre még nincs szó konkrétumokról.

“Türelmesnek kell lennem a COVID-helyzet miatt is. Hallottam pár pletykát arról, hogy mi minden történthet, de nem siettetek semmit. Bármit is hoz a jövőm, elfogadom.”

JPM számára a fő prioritás most az, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a szezon hátralévő részéből. Tavaly Cameronnal megszerezték a bajnoki címet, míg a Castroneves – Taylor kettős a harmadikként zárt.

Az idei év eddigi négy fordulóján azonban nem, hogy győzni, de még top 3-as befutót sem tudtak produkálni. A legjobbjuknak két negyedik hely számít, amivel az összetett hetedik pozíciójában tanyáznak.Ami Castronveséket illeti, ők a Road America-i versenyt megnyerték ugyan, de még így is csak a hatodikok a tabellán.

Az idényből viszont még hátravan öt viadal, beleértve a november 14-ére átütemezett, sebringi 12 órást.

“Jó ez így, mivel nem gondolkodom a következő éven” – mondta Montoya. “A szezonunk nehezen indult, de továbbra is keményen hajtunk és majd meglátjuk, meddig jutunk. A realitás számunkra az, hogy mindent egy lapra feltéve versenyzünk, szerzünk pár győzelmet és ki fog derülni, hogy ez mire lesz elég. Ami pedig engem illet, az őszinte válaszom a jövőm kapcsán: Ha tudni fogom, akkor majd elmondom.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy