NASCAR: Hosszabbított William Byronnal a Hendrick Motorsports

NASCAR: Hosszabbított William Byronnal a Hendrick Motorsports
NASCAR: Hosszabbított William Byronnal a Hendrick Motorsports

A múlt vasárnap, Daytonán rendezett Coke 400-on William Byron megszerezte NASCAR Cup-karrierje első győzelmét. A hab a tortán pedig, hogy a 22 éves amerikai ezzel a rájátszásba is beverekedte magát, így harcba szállhat a 2020-as bajnoki címért.

Ezen sikernek azonban nincs köze a most bejelentett hosszabbításához, aminek értelmében 2022 végéig biztosan marad a Hendrick Motorsports kötelékében.

hirdetés


A csapat tájékoztatása szerint ugyanis a kontraktus már augusztus elején aláírásra került az idén harmadik főkategóriás szezonját teljesítő Byronnal.hirdetés


A fiatal versenyző által vezetett, 24-es Chevy crew chiefje 2019 óta az a Chad Knaus, aki Jimmie Johnson hét titulusában is komoly szerepet játszott.

A szakember mostani szerződése 2020 végéig van érvényben, a folytatás kapcsán azonban a felek még nem jutottak egyeszségre.

A Rick Hendrick vezette alakulat 9-es gépét terelgető Chase Elliott jelenlegi megállapodása szintén 2022 végén jár le, míg a 88-asban keresendő Alex Bowmané a 2021-es idény zárásáig szól.

A HM arról egyelőre még nem döntött, hogy ki veszi át a visszavonuló Johnson helyét a 48-as autóban.

A hétszeres bajnok – aki a csapat kvartettjéből egyedüliként nem került be a rájátszásba – néhány napja elárulta, hogy utódjának kiválasztásába neki is lesz némi beleszólása.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy