IndyCar: Újra volán mögé ül Dario Franchitti

IndyCar: Újra volán mögé ül Dario Franchitti
credit:IndyCar


Hét évvel a versenyzői karrierjére pontot tevő balesete után ismét IndyCar-gépbe pattanhat Dario Franchitti.

A széria négyszeres bajnoka, egyben az Indianapolis 500 háromszoros győztese a gatewayi duplaforduló során vezetheti a Honda által szponzorált, kétüléses autót.

“Izgatott vagyok, hogy újra Indy-gépbe ülhetek, sokat álmodoztam erről az utóbbi években, arra viszont határozottan nem számítottam, hogy utasom is lesz” – mondta Franchittit, aki mögött a St. Louis Cardinals egykori játékosa, Kerry Robinson fog helyet foglalni a vasárnapi futam előtti felvezető körök során.

“Szórakoztató lesz visszatérni erre a pályára, pláne, hogy IndyCar-karrierem során először, 1997-ben itt tudtam vezető pozícióba kerülni.”

hirdetés


A skót klasszis a 2013-ban, Houston utcáin elszenvedett horrorbalesete után kényszerült befejezni pályafutását.

A bukás következtében Franchitti számos sérülést szenvedett, a legsúlyosabbnak viszont az agyrázkódása bizonyult.

Mivel a korábbi években már több kisebb-nagyobb ilyen jellegű traumán átesett, orvosai joggal tartottak attól, hogy egy újabb – akár minimális mértékű – fejsérülés is végzetes lehet számára.Dario a visszavonulása után sokáig neurológiai tünetekkel – mint pl. látászavar – küszködött, ami miatt még közúti autót sem vezethetett.

Ezt a nehéz időszakot szerencsére már maga mögött tudhatja.

A most 47 éves ex-pilóta egy pillanatra sem fordított hátat a motorsportok világának.

Főállásban jelenleg is a Chip Ganassi Racing tanácsadójaként tevékenykedik, de dolgozott szakkomentátorként, valamint – igaz, csak bemutatók erejéig – újra felbukkant Formula E és klasszikus versenyautók volánja mögött.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy