Indy 500 vs. bajnoki cím, NASCAR és a fő kérdés: Tüsszentett már valaha Rossi a versenyautóban?

Indy 500 vs. bajnoki cím, NASCAR és a fő kérdés: Tüsszentett már valaha Rossi a versenyautóban?
credit:IndyCar

Indy 500 vs. bajnoki cím, NASCAR és a fő kérdés: Tüsszentett már valaha Rossi a versenyautóban?

Az Andretti Autosportot szolgáló Alexander Rossi észvételével zajlott le az IndyCar-szubreddit legutóbbi kérdezz-felelekje.

Ahogyan azt az esemény neve, ‘Ask me anything’ is mutatta, a rajongók bármiről faggathatták a kaliforniai pilótát.

Ennek köszönhetően megtudhattuk többek között, hogy az Indianapolis 500-győzelem, vagy az IndyCar-bajnoki cím a vonzóbb számára, milyen versenyautót próbálna ki szívesen és melyik pályát hozná vissza a naptárba.hirdetésKérdés: Melyik a kedvenced az IndyCar állomásai közül? Hol érzed magad a legjobban?

Alexander Rossi: Long Beach, nem csak azért, mert hazai versenyem, de elképesztő helyszín is hihetetlenül elkötelezett, a sportot jól ismerő rajongóbázissal.


K: Melyik korábbi pályát hoznád vissza a naptárba?

AR: Szívesen versenyeznék újra Watkins Glenen.
K: Gondolkodtál valaha azon, hogy kipróbálj más versenygépeket? Például Ron Capp funny carját, Chase Elliott stock-carját, vagy akár mindkettőt autócserék alkalmával?

AR: Nem érdeklődöm a funny carok, vagy bármilyen dragster iránt. Ha viszont a Honda valaha beszállna a NASCAR-ba, akkor határozottan benne lennék egy alkalmi cserében.


K: Mi zajlott le a fejedben a 2016-os Indy 500 hajrájában?

AR: Az, hogy ‘Menő volt vezetni az Indy 500-at újoncként, de vajon mikor fogy ki az üzemanyag?’.


hirdetés


K: Van olyan pálya, ahol még soha nem versenyeztél, de nagyon szeretnél?

AR: A legelső, ami eszembe jut az a Milwaukee Mile. Csak jó dolgokat hallottam róla az andrettis csapattársaimtól és magától Michaeltől is. Nagy rajongója vagyok a rövid ováloknak.


K: Tüsszentettél valaha IndyCar-autó vezetése közben? Ha igen, akkor kizökkentett a ritmusból?AR: Persze, már elfordult, de semmi problémát nem okozott.


K: Nemrég egy újságíró azt írta Twitteren, hogy mindenképpen látni akar egyszer téged egy sprint carban. Elgondolkodtál valaha ezen?

AR: Még csak meg sem fordult a fejemben. Conortól [Daly] tudom, hogy az egy borzasztó kihívás. Nagyon kevés tapasztalatom van dirt pályákon, ezért rengeteget kellene tanulnom hozzá. Másrészt pedig nem is igazán érdeklődöm iránta jelenleg.


K: Már Indy 500-győztesnek mondhatod magad. Innentől mi a legfőbb prioritás: a bajnoki cím megszerzése, vagy egy újabb 500? Mindig is érdekelt, hogy a versenyzők szemszögéből az 500-győzelem, vagy a bajnokság az értékesebb.

AR: Attól függ, hogy a szezon mely’ pontján kérdezed. Ha tíz nappal ezelőtt álltál volna elő ezzel, akkor biztosan azt válaszoltam volna, hogy az 500. A verseny leintése után viszont már a bajnokságra összpontosítunk és a holtidény jelentős részében is ezen van a hangsúly. Szóval, az év tizenegy hónapja a titulusról szól. Egy tökéletes világban azért mindkettőt behúznánk.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy