IndyCar: A hatóságok kezében van a Mid-Ohió-i duplaforduló sorsa

IndyCar: A hatóságok kezében van a Mid-Ohió-i duplaforduló sorsa
credit:IndyCar


Eléggé felkavarta az állóvizet kedden egy technológiai vállalat, miután Twitteren hivatalosan bejelentették, hogy ők fogják szponzorálni Marco Andretti 98-as számú Dallara-Hondáját az IndyCar szeptember 11-13-ai, Mid-Ohió-i versenyhétvégéjén.

A gond csak annyi volt, hogy az eredetileg augusztus elejére kiírt, később azonban bizonytalan időre elhalasztott duplafordulónak a széria mindeddig nem jelentett be új dátumot.

hirdetés


Az ominózus tweet azóta törlésre került, a RACER azonban egy nappal később megerősítette, hogy az IndyCar valóban a cég által említett hétvégét tűzte ki a versenyek bepótlására.

Ez azonban még egyáltalán nincs lefixálva.

A bajnokság, valamint a promóterként jegyzett Green Savoree Racing Promotions már beadta kérelmét a helyi hatóságokhoz és jelenleg is várnak annak elbírálására.

A Honda Indy 200 névre hallgató eseményt legfőképpen azért nem tudták eredeti időpontjában lefutni, mivel a GSRP – amely a járvány miatt idén elvesztette a portlandi és a torontói versenyeket – hallani sem akart a zárt kapuk mögötti lebonyolításról.

Az ohiói kormányzat és egészségügyi hatóságok felé most benyújtott dokumentumokban is azt kérvényezik, hogy adják meg számukra az engedélyt 10.000 néző beengedésére, akiket biztonságosan szét tudnának szórni a 2.2 mérföldes roadot körülvevő területen.Mid-Ohio egyrészt azért lenne fontos az IndyCar számára, mivel jelen állás szerint – Portland és Laguna Seca kaszájának köszönhetően – egész szeptember üresen áll a naptárban.

Ennél is lényegesebb viszont, hogy a televíziós és szponzori szerződésekben minimun 14 futam megrendezését vállalták.

Ez a szám azonban most mindössze tizenkettőn áll.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy