Sato: Nem gondoltam volna, hogy 40 felett élhetem meg az álmaimat

Sato: Nem gondoltam volna, hogy 40 felett élhetem meg az álmaimat
credit:IndyCar


Takuma Sato 2017-ben, 40 esztendősen nyerte meg első Indianapolis 500-át, három évvel később pedig huszadik pilótaként a történelemben bekerült a verseny többszörös győzteseinek exkluzív klubjába.

Az RLL Racing japán sztárja abban a korban van a csúcson, amikor a legtöbb autóversenyzőt már óhatatlanul kerülgeti a visszavonulás szele.

Saját bevallása szerint Sato néhány évvel ezelőtt nem csak a világraszóló sikert tartotta elérhetetlennek, hanem egyenesen azt is, hogy ennyi idősen még lesz lehetősége a pályán körözni egy magasan jegyzett bajnokságban.

hirdetés


“Negyven felett járok és még mindig vezetek, az álmaimat élem meg” – nyilatkozta a pilóta a Reutersnek. “El sem tudtam képzelni korábban, hogy ilyen helyzetben leszek. Az emberek azt mondogatták, 2012-ben volt a legagyobb esélyem a győzelemre….A csalódás ellenére viszont leszegett fejjel folytattam.”

Nyolc éve, a 96. Indy 500 utolsó körében Sato a vezető pozícióért próbálta előzni Dario Franchittit, de végül a falban kötött ki.

“Mindig van egy második esély az életben. Én azt vallom, hogy tartsd nyitva az ajtókat, keresd a kihívásokat és akkor jönni fog egy újabb lehetőség. Régen azt hittem, hogy a versenyzői karrierem a Forma 1 után már nem sokáig fog tartani. Erre tessék, már itt versenyzem az IndyCarban több, mint 10 éve és kétszeres Indy 500 győztes vagyok!”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy