Alonsót a technikai gondok mellett saját tapasztalatlansága is hátráltatta az Indy 500-on

Alonsót a technikai gondok mellett saját tapasztalatlansága is hátráltatta az Indy 500-on
credit:IndyCar


Fernando Alonso a huszonegyedik pozícióban, körhátrányban zárta a 104. Indianapolis 500-at.

A spanyol versenyző az autósport Tripla Koronájának beteljesítését remélve vágott neki újra a legendás ötszáz mérföldes futamnak, a vágyott siker helyett azonban problémák sorozatával szembesült.

Az edzések kezdetén még az élmezőnyben autózott, a harmadik napon azonban önhibájából összetörte az Arrow McLaren SP 66-os számú Dallara-Chevyjét.

A csapat képes volt újra pályaképes állapotba hozni az autót, így nem lett szükség a tartalékgép hadrendbe állítására. A történtek azonban rányomták a bélyegét a kvalifikációra, amelyen Alonso végül csak a huszonhatodik rajthelyet tudta megszerezni.

A teljesítménye az utolsó két edzésen sem tükrözte már a kezdeti lendületetet, a – némi szerencsével – várt előrelépést pedig maga a verseny sem hozta meg számára.

hirdetés


A 39 éves szupersztár kuplungja a futam nagyjából féltávjánál megadta magát, így saját elmondása szerint innentől manuálisan kellett minden egyes pitkiálláskor elindítani az autót.Ha ez nem lett volna elég, még a tapaszatalataira sem hagyatkozhatott.

Alonso harmadik alkalommal nevezett az 500-ra, ebből viszont csak másodszorra sikerült kvalifikálnia magát.

Egyetlen korábbi rajtjának a 2017-es debütálása számított, amelynek során még egy rövid időre vezető pozícióba is került. A teljes távot viszont ekkor sem tudta megtenni köszönhetően a meghibásodó Honda-erőforrásnak.


>>>>>Takuma Sato győzelmét hozta a 104. Indy 500

>>>>>Itt a magyarázat: Ezért nem intették le piros zászlóval az Indianapolis 500-at


“A győzelemért akartunk harcolni, de nem volt meg hozzá a sebességünk, valamint én sem rendelkezem még mindig a kellő tapasztalattal” – írta Instagram sztorijában az oviedói.

“A top 10-ért csatázhattunk volna, de nem volt szerencsénk… és kuplungunk sem. Az a 200 kör viszont olyan intenzív, hogy minden egyes pillanatot élveztem a volán mögött. Már az is privilégium, hogy én lehettem az egyik autóban a pályán, mivel mindannyian azt csinálhattuk, amit szeretünk. Tiszetelettel versenyeztünk. Köszönettel tartozom a pilótáknak, a szponzoroknak, az IndyCarnak, a média képviselőinek és a rajongóknak… Még ha otthon is voltatuk, éreztük a támogatásotok! Ez a világ legőrültebb versenye!”Alonso nem rejtette véka alá, hogy egy napon szeretne még visszatérni az Indy 500-ra. A Renault-val kötött F1-es szerződése miatt azonban erre leghamarabb csak 2023-ban kerülhet sor.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy