Direkt szerepelt rosszul az Indy 500 utolsó edzésén Marco Andretti

Direkt szerepelt rosszul az Indy 500 utolsó edzésén Marco Andretti
credit:IndyCar

A hátsó régióban, egészen pontosan a 28. helyen zárta a 104. Indianapolis 500 legutolsó edzését a pole-pozíciós Marco Andretti.

Az Andretti-Herta Autosport versenyzője azonban a körözést követően elárulta, csapatával együtt szándékosan hozták magukat nehéz helyzetbe.

hirdetés


„A cél az volt, hogy a lehető legrosszabb körülményeket teremtsük meg, mivel nem valószínű, hogy mind a kétszáz körben az élen fogunk állni” – magyarázta Marco az NBCSN riporterének, Mike Triciónak, valamint a vendégszakértőként jelenlévő Danica Patricknek.

„Tisztában vagyunk vele, hogy az ötszáz mérföldes futam egyes pontjain szembesülni fogunk nehézségekkel, ma ezekre próbáltunk felkészülni.”

A 33 éves pilóta elmondta, hogy körülbelül tíz-tizenöt dolgot vizsgáltak meg az autón, részletekbe azonban nem bocsátkozott.

„A mérnökeim nagyon mérgesek lennének, ha elismételném őket. Annyit viszont elmondhatok, hogy találtunk pár dolgot, amiket az autó nem igazán kedvel. Voltak sejtéseink már ezekről, de ma megerősítést is nyertek. Jobb volt most rájönni ezekre, mint a versenyen.”