Indy 500: Patricio O’Ward és a McLaren zárta az élen az utolsó edzést

Indy 500: Patricio O’Ward és a McLaren zárta az élen az utolsó edzést
credit:IndyCar


A megszokottakkal ellentétben egy helyett idén már két órán keresztül körözhetett a mezőny az Indy 500-at megelőző utolsó edzésen, a Carb Dayen.

A legjobb tempót az Arrow McLaren SP újonca, Patricio O’Ward diktálta 225.355 mph-val.

„Rendkívül fontos, hogy a lehető legjobb autó legyen alattunk a versenyen” – mondta a 21 éves mexikói, aki egyedüliként tudott 225 feletti átlagot produkálni.. „A forgalomban haladás kulcsfontosságú lesz, ezért lényeges, hogy a gép képes közelről követni másokat és előzni, ezen tekintetben határozottan előre léptünk. A mai nap nagyszerű volt.”

hirdetés


O’Ward mögött a második pozícióban a Chip Ganassi Racinges Scott Dixon zárt. Az Indy 500 rajtját a második helyről váró új-zélandi 224.646 mph-val száguldott egyéni legjobb körén, időben kifejezve viszont még így is több, mint 0.12 másodperccel kikapott mclarenes ellenfelétől.

Az Andretti Autosport legmagasabban végzett versenyzője Alexander Rossi lett 224.599 mph-val, ami a harmadik helyre lett elegendő.

A negyedikként Takuma Satót intették le az RLL Racing színeiben. A japán pilóta 224.580 mph-s átlagot sajtolt ki a 30-as számot viselő Dallara-Hondából.

A top 5-be befért még az Arrow McLaren SP másik teljes szezonos versenyzője, Oliver Askew is 224.128 mph-val.

A csapat harmadik autóját vezető Fernando Alonso nevét azonban a tabella hátsóbb régiójában kell keresni. A 39 éves spanyol legjobb körét 222.680 mph-s átlaggal rakta össze, ez a tempó mindössze a huszonharmadik pozícióra lett elegendő.

A verseny harminchárom fős mezőnye legközelebb már csak augusztus 23-án, a 104. Indianapolis 500-on feszül egymásnak.