Jimmie Johnson két évre kötelezné el magát az IndyCarban

Jimmie Johnson két évre kötelezné el magát az IndyCarban
credit:IndyCar


Jimmie Johnson július végén vezethetett először IndyCar-gépet, az élmény pedig teljesen lenyűgözte.

A NASCAR-szupersztár az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetésén körözhetett a Chip Ganassi Racing 10-es számú Dallara-Hondájával, amit követően egyenesen úgy fogalmazott, hogy a teszt az addigiaknál is jobban feltüzelte egy jövőbeli, éles debütálás kapcsán.

A teljes szezonos Cup-karrierjének az idei év végén búcsút intő Johnson jelenleg lázasan dolgozik azon, hogy összehozza a szükséges szponzorációs hátteret a tervezett 2021-es IndyCar-programjához.

hirdetés


„Eléggé trükkös időket élünk most, nagyon nehéz olyan vállalatokat találni, amelyek képesek marketingre is költeni a járvány kellős közepén” – mondta Johnson Dale Earnhardt Jr. podcastjének vendégeként.

„Próbálkozunk, hogy támogatókra leljünk egy épített és utcai pályás IndyCar-programhoz. Ezzel egy álmom valósulna meg.”

A 44 éves veterán reméli, hogy szeptemberre már konkrétumokkal is szolgálhat.

„Jelen pillanatban minden teljesen nyitott. Jó pár csapattal folytatok megbeszéléseket. Határozottan érdeklődnek irántam, ezzel együtt pedig azzal is tisztában vannak, hogy mekkora figyelmet generálna, ha IndyCarra váltanék.[…] Folynak tárgyalások a gyártókkal is, mivel a szóban forgó gárdák egy része a Chevrolet, a másik pedig a Honda erőforrását használja.”

Johnson a teljes NASCAR-pályafutása során a Chevy támogatását élvezte, így már eleve meglepő volt, hogy az első tesztje pont egy hondás autóval történt meg.

„A gyártók kérdése szintén egy lényeges pont, amit mérlegelnem kell. Egyelőre a tervezés fázisában vagyok, de remélhetőleg hat héten belül már letisztázódik a helyzet.”

A hétszeres Cup-bajnok 2021-ben még nem számol azzal, hogy bevállalja az Indy 500-at, a következő idényben viszont már nagyon is a porondon szerepel.

„Gyerekként mindig arról ábrándoztam, hogy ott leszek az 500-on, tehát ez a verseny most is a radaromon van. Idén árgus szemekkel fogom figyelni, hogy miként muzsikál az aeroscreen. Két évre szóló IndyCar-szerződésre hajtok, jövőre csak épített és utcai pályákon, 2022-ben viszont már nem zárom ki az Indy 500-at sem.”